fbpx

Kenneth Zandvliet nieuwe International Scout Holland and Belgium bij Chelsea

Chelsea wil de toptalenten uit Nederland en België in hun vizier hebben en daar waar mogelijk binnenhalen en is daardoor opzoek gegaan naar een nieuwe man in het scoutingapparaat. Het is na een zware procedure Kenneth Zandvliet geworden. Hij gaat per 1 januari aan de slag bij de Engelse topclub.

Voormalig hoofd jeugdscouting van FC Twente is aangesteld als scout voor talenten in Nederland en België. Zandvliet moet ervoor zorgen dat alle topspelers in kaart zijn, schrijft de Surinaamse Voetbal Bond (SVB). Chelsea heeft het streven om het beste en breedste scouting netwerk te hebben uit Europa.

Zandvliet heeft 2.5 jaar aan het hoofd gestaan van de jeugdscouting bij FC Twente waarmee hij tweemaal in Suriname is geweest.

Zandvliet heeft ook een samenwerking met de SVB en de stichting Suriname Football Development waarbij er zoveel mogelijk partijen geïnteresseerd worden om mee te helpen het Surinaamse voetbal naar een hoger niveau te tillen.

“We hebben in de wereld echt veel goede voetbalmensen en Kenneth is weer een voorbeeld”, aldus John Krishnadath voorzitter van de SVB.

Het zou fantastisch zijn als we al deze krachten zouden bundelen om Suriname als voetballand weer op de Internationale kaart te plaatsen.

“Ik vind het een prachtige kans en het is een hele eer dat ik voor zo een topclub aan de slag mag,” aldus Zandvliet.(GFC)