fbpx
Kennedyschool en Louis Brailleschool krijgen handwassysteem

GFC NIEUWS- In verband met Wereld Handenwassendag, die jaarlijks op 15 oktober wordt herdacht, hebben de Kennedyschool en Louis Brailleschool vandaag een donatie ontvangen, bestaande uit onder meer handwassystemen, wegwerp towels en zeep.

De Kennedyschool is een onderwijsinstelling voor kinderen met een gehoorbeperking, terwijl de Louis Brailleschool wordt bezocht door kinderen met een visuele beperking. Intermed Caribe, die al sinds 2015 een handenwassenprogramma uitvoert ter bewustwording van het belang van een goede handhygiëne, heeft gemeend ook de mens – in dit geval het kind – met een beperking te gedenken. Zeker in deze Covid-periode is het des te belangrijker om de handen goed en regelmatig te wassen.

Wereld Handenwassendag wordt jaarlijks herdacht. Het thema van 2020 is ‘Handhygiëne voor iedereen’. Op deze dag wordt extra aandacht gevraagd voor handen wassen met zeep als een gemakkelijke, effectieve en betaalbare manier om ziekten te voorkomen en levens te redden. Deze dag is in het leven geroepen door het Global Handwashing Partnership en is een gelegenheid om creatieve manieren te bedenken om mensen aan te moedigen hun handen op kritieke momenten met zeep te wassen.

De eerste wereldwijde handwasdag werd gehouden in 2008, toen meer dan 120 miljoen kinderen in meer dan 70 landen over de hele wereld hun handen wasten met zeep. Sinds 2008 hebben gemeenschaps- en nationale leiders Global Handwashing Day gebruikt om de bewustwording over handenwassen te verspreiden, gootstenen en kranen te bouwen en de eenvoud en waarde van schone handen te demonstreren.

Sindsdien is Global Handwashing Day blijven groeien. Het belang van Wereld Handenwassendag wordt onderschreven door regeringen, scholen, internationale instellingen, maatschappelijke organisaties, ngo’s, particuliere bedrijven, individuen en anderen.

Meer nieuws

Wegomlegging in verband met 25 november

GFC NIEUWS- In het kader van de herdenking van 45 jaar Staatkundige Onafhankelijkheid, waarbij door de gewapende machten een parade en defilé zal worden gehouden,…

Dorpelingen keuren kaart Wit Santi goed

GFC NIEUWS- Bewoners van Wit Santi in Para hebben afgelopen zaterdag de kaart van het woon- en leefgebied van Wit Santi goedgekeurd tijdens een dorpsvergadering.

Gouddelver vermoedelijk verdronken

GFC NIEUWS- Het levenloos lichaam van de 22-jarige gouddelver Marvin Klassie is op 22 november door andere gouddelvers in een kreek in het dorp Waki…

PAHO doneert aan Volksgezondheid

GFC NIEUWS- De Pan American Health Organization (PAHO)/World Health Organization (WHO) heeft persoonlijke beschermingsmiddelen gedoneerd aan het ministerie van Volksgezondheid.

6 nieuwe coronabesmettingen

GFC NIEUWS- Het afgelopen etmaal zijn 6 personen positief getest op Covid-19 en 2 genezen. Het aantal actieve gevallen is 22.