fbpx

Kazachstaanse pedofielen worden chemisch onklaar gemaakt

Veroordeelde pedofielen in Kazachstan worden voortaan chemisch gecastreerd. Eén kindermisbruiker bijt binnenkort het spits af.

Begin dit jaar werd een nieuwe wet aangenomen die chemische castratie toestaat. President Nursultan Nazarbayev heeft ongeveer 23.000 euro uitgetrokken voor enkele duizenden procedures.

Voor de ingreep zal cyproteronacetaat worden gebruikt. Dit is een steroïde anti-androgeen: het blokkeert de werking van het manlijke sekshormoon testosteron. Oorspronkelijk was het ontwikkeld voor de bestrijding van kanker.

Op seksueel misbruik van kinderen staan in Kazachstan gevangenisstraffen tot 20 jaar. In 2015 constateerde de openbare aanklager van het land een verdubbeling van kinderverkrachtingen tot ongeveer 1.000 per jaar in de periode tussen 2010 en 2014.

BEKIJK OOK
Petronas Suriname doneert patiëntenmonitoringssysteem aan 's Lands Hospitaal

Chemische castratie wordt in een aantal landen, waaronder Rusland, Zuid-Korea, Polen, Estland en delen van de VS gebruikt als straf voor veroordeelde zedendelinquenten en pedofielen.

In veel andere gevallen wordt het op vrijwillige basis aangeboden aan zedendelinquenten in ruil voor verlaagde gevangenisstraffen .