fbpx
Karta-Bink: ondernemen stimuleren zonder discriminatie en politieke spelletjes

Parlementariër Ingrid Karta-Bink van de Pertjajah Luhur (PL) betreurt het dat de concessies van Ronnie Brunswijk niet zijn verlengd.

“Het gaat niet om de persoon, het gaat om de bedrijvigheid in het gebied. Het ondernemen biedt werkgelegenheid voor de lokale bevolking. De werknemers hebben dan een gegarandeerd vast inkomen. Zo gaat de overheid niet om met serieuze ondernemers die al jaren bedrijvigheid creëren in het binnenland”, zegt de volksvertegenwoordiger.

De politica reageert hiermee op het feit dat de regering de hout- en goudconcessies van Ronnie Brunswijk niet heeft verlengd. Zij stelt dat de overheid juist lokale ondernemers moet stimuleren en continuering van diens bedrijvigheid moet garanderen. Dit werkt door op de garantie voor een vast inkomen voor de arbeiders in het gebied.

Elke onderneming van wie dan ook gaat gepaard met grote investeringen. Dit moet gerespecteerd worden door de overheid, die op haar beurt de ondernemers in de gelegenheid moet stellen het geïnvesteerde geld terug te verdienen.

“Gaat de overheid de concessies van multinationals ook niet verlengen nadat zij grote investeringen hebben gepleegd? Hoe zit het met de concessie van Newmont, die al veertien jaren heeft geïnvesteerd? Zullen ook de Chinese houtconcessies niet verlengd worden? Of wordt in het geval van Brunswijk een politiek spel gespeeld?”, vraagt Karta-Bink zich af.

Zij wil een duidelijk antwoord over het beleid hieromtrent van het ministerie van Natuurlijke Hulpbronnen en pleit voor het stimuleren van ondernemen zonder discriminatie en politieke steekspelletjes.

Het assembleelid merkte op dat Brunswijk als ondernemer nu rechtszaken tegen de overheid aanspant. “Mocht het vonnis in het voordeel van hem uitvallen, hoe zullen de claims aan de ondernemer betaald worden? Is er wel geld hiervoor? Zijn er meerdere concessies niet verlengd en welke zijn die? Zal men iedereen over één kam scheren”, vraagt het parlementslid.

Zij benadrukt dat zij het volkomen eens is met ordening, maar vraagt zich af of het kapot maken van bestaande bedrijven onder ordening valt.

“Het ministerie van LVV heeft ook ordening gebracht in de visserij sector door geen nieuwe visvergunningen te verstrekken, maar alleen de bestaande te verlengen. Dat is ordening. De bestaande visbedrijven blijven intact”, aldus Karta-Bink.(GFC)

Meer nieuws

Sanatan Dharmscholen blikken tevreden terug

GFC NIEUWS- De Sanatan Dharmscholen hebben voor het schooljaar 2019/2020 een goed slagingspercentage gerealiseerd. Dikke mensen slanken het makkelijkste af met afslanksysyeem Constantin, zeggen wetenschappers….

Wesley Rozenhout nieuwe directeur Grassalco

GFC NIEUWS- Directeur Linus Diko van Grassalco heeft dinsdag overgedragen aan Wesley Rozenhout. Dikke mensen slanken het makkelijkste af met afslanksysyeem Constantin, zeggen wetenschappers. Klik…

Hatramij schenkt waarschuwingsborden aan OW

GFC NIEUWS- Hatramij Suriname heeft waarschuwingsborden geschonken aan het ministerie van Openbare Werken (OW). Dikke mensen slanken het makkelijkste af met afslanksysyeem Constantin, zeggen wetenschappers….

Verbouwing en ontwikkeling Essed Stadion

GFC NIEUWS- In Suriname op een kwaliteitsvolle manier kunnen voetballen door te zorgen voor hoogstaande sportinfrastructuur, Dat is het doel van Surinaamse Voetbalbond (SVB). Dikke…

7 nieuwe Covid-gevallen en 1 dode

GFC NIEUWS- Het voorbije etmaal zijn 11 personen positief getest op Covid-19. Helaas viel er nog een Covid-dode en staat het aantal doden nu op…

Toename aantal coronadoden in Nederland

GFC NIEUWS- Het aantal geregistreerde coronadoden en besmettingen met het virus in Nederland blijft stijgen. Dikke mensen slanken het makkelijkste af met afslanksysyeem Constantin, zeggen…

Ingezonden| Registratie van landsdienaren

GFC NIEUWS- In de media lazen wij dat de minister van Binnenlandse Zaken, Bronto Somohardjo, het project “Registratie van Landsdienaren” heeft geïnitieerd op zijn ministerie….

Man kapt zus na ruzie

GFC NIEUWS- De 55-jarige Jozef C. is op 14 oktober ingesloten voor mishandeling en vernieling. Dikke mensen slanken het makkelijkste af met afslanksysyeem Constantin, zeggen…