fbpx

Kari Yu! traint 100 vakantiejobbers

100 jongeren die via het onder directoraat Jeugdcentra van het ministerie van Jeugd en Sportzaken meedoen aan het vakantie werkgelegenheidsproject zijn door Kari Yu! getraind in “Persoonlijke Ontwikkeling en Positieve Beroepshouding”.

Op vrijdag 11 september 2015 mogen de deelnemers ter afsluiting van de vijfdaagse training een certificaat in ontvangst nemen. Voorafgaand aan de uitreiking zullen jongeren door middel van een rollenspel hun eerste werkdag simuleren en hun opgedane kennis demonstreren.

De getrainde jongeren zullen door het onder directoraat Jeugdcentra te werk worden gesteld bij diverse sociale instellingen. Kari Yu! stelt de fondsen ter beschikking om de vergoeding van deze jongeren uit te betalen.

“Jongeren krijgen niet altijd even veel kansen”, zei Carlo Arze Program Director van PADF, “wanneer je zo een kans aangeboden krijgt, grijp het dan met beide handen en haal er het beste uit.”

Het USAID/PADF Youth Development and Juvenile Justice project “Kari Yu!” wordt gefinancierd door het Amerikaanse bureau voor Internationale Ontwikkeling (United States Agency for International Development USAID).

Sinds 1985 implementeert OD Jeugdcentra het vakantiewerkgelegenheidsproject voor schoolgaande jongeren waarbij jongeren werkervaring op doen en geld verdienen om hun eigen schoolspullen aan te schaffen voor het nieuwe schooljaar.

Overige berichten