fbpx

Karate Instituut Wilfred Burgos prolongeert titel op Kata-tornooi

De Surinaamse Karate-Do Associatie (SKA) onder leiding van Kenneth Sijp organiseerde op 26 en 27 mei de jaarlijkse Nationale Kampioenschappen Kata(stijl)Team en Individueel en Team Kumite(vechten) voor junioren en senioren. Het toernooi vond plaats in de Chinese sporthal, waaraan in totaal 9 scholen participeerden.

Ruim 90 karateka’s van de Karatescholen Burgos, de Cristo, Bushido, Funagoshi, Seiken, Mawashi, Suriname Karate College en Lelydorp participeerden hieraan. Karate Instituut Burgos participeerde aan dit toernooi met circa 31 karateka’s verdeeld over de afdelingen Graaf von Zinzendorf en Altonaweg.

Zondag is het Karate Instituut Burgos wederom gelukt om het Kata-tornooi volledig te domineren. In de Sporthal waren de karateka’s van het Karate Instituut Burgos wederom opperachtig bij zowel de junioren als senioren. Als grote winnaar van dit Kata toernooi, behaalden zij middels een clean sweep met 17 gouden-, 6 zilveren- en 7 bronzen medailles van de 17 categorieën.

BEKIJK OOK
Nieuwe politieke partij ‘VijfNegenZeven Netwerken’ kiest voor nieuwe aanpak

Kata lopen is een zeer belangrijk, oogstrelend onderdeel binnen de Karatesport, waarbij vooral de technische vaardigheden tot uiting komen. Kata is een stijlpatroon of schijngevecht, waar de karateka bij de uitvoering hiervan vecht tegen één of meerdere denkbeeldige tegenstanders.

Bij het onderdeel Team Kumite dat een dag eerder werd afgewerkt, werd Karateschool Seiken winnaar gevolgd door Karateschool Burgos. De derde plaats werd opgeëist door Bushido.

In het algemeen klassement is Sport Instituut Burgos op de eerste plaats geëindigd met 19 gouden -, 8 zilveren-, en 7 bronzen medailles. De vechters van het instituut zijn er wederom geslaagd een goede prestatie neer te zetten en behaalden zo het ‘Overall’ kampioenschap.(GFC)