Karate Instituut Wilfred Burgos domineert wederom Kata-tournooi

De Surinaamse Karate-Do Associatie (SKA) onder leiding van Kenneth Sijp organiseerde op 25 mei de jaarlijkse Individuele Kata(stijl) Kampioenschappen voor junioren en senioren.

Het toernooi vond plaats in de Chinese sporthal, waaraan in totaal 7 scholen participeerden. Ruim 78 karateka’s van de Karatescholen Burgos, de Cristo, Bushido, Funagoshi, , Suriname Karate College, Kime en Kyu Kushin participeerden hieraan.

Karate Instituut Burgos(K.I.B.) participeerde aan dit toernooi met circa 32 karateka’s verdeeld over de afdelingen Graaf von Zinzendorf en NAKS Lelydorp.

Zaterdag is het K.I.B. wederom gelukt om het Kata-tournooi volledig te domineren. In de Chinese Sporthal waren de karateka’s van het Instituut wederom dominant bij zowel de junioren als senioren.

Als grote winnaar van dit Kata toernooi, behaalden zij 10 gouden-, 6 zilveren- en 8 bronzen medailles van de 12 categorieën.

Kata lopen is een zeer belangrijk, oogstrelend onderdeel binnen de Karatesport, waarbij vooral de technische vaardigheden tot uiting komen. Kata is een stijlpatroon of schijngevecht, waar de karateka bij de uitvoering hiervan vecht tegen één of meerdere denkbeeldige tegenstanders.

Vanwege de kennis en deskundigheid van schoolhouder en leraren in combinatie met de inzet en toewijding van de karateka’s en ouders zijn de vechters van het Instituut er wederom in geslaagd een goede prestatie neer te zetten en behaalden zo het ‘Overall’ Kata kampioenschap.

Opgevallen is dat de overige scholen ook vooruitgang boeken, wat een goede ontwikkeling is voor het Kata gebeuren in Suriname.

Overige berichten