fbpx
Karate Instituut Wilfred Burgos domineert wederom Kata-tournooi

De Surinaamse Karate-Do Associatie (SKA) onder leiding van Kenneth Sijp organiseerde op 25 mei de jaarlijkse Individuele Kata(stijl) Kampioenschappen voor junioren en senioren.

Het toernooi vond plaats in de Chinese sporthal, waaraan in totaal 7 scholen participeerden. Ruim 78 karateka’s van de Karatescholen Burgos, de Cristo, Bushido, Funagoshi, , Suriname Karate College, Kime en Kyu Kushin participeerden hieraan.

Karate Instituut Burgos(K.I.B.) participeerde aan dit toernooi met circa 32 karateka’s verdeeld over de afdelingen Graaf von Zinzendorf en NAKS Lelydorp.

Zaterdag is het K.I.B. wederom gelukt om het Kata-tournooi volledig te domineren. In de Chinese Sporthal waren de karateka’s van het Instituut wederom dominant bij zowel de junioren als senioren.

Als grote winnaar van dit Kata toernooi, behaalden zij 10 gouden-, 6 zilveren- en 8 bronzen medailles van de 12 categorieën.

Kata lopen is een zeer belangrijk, oogstrelend onderdeel binnen de Karatesport, waarbij vooral de technische vaardigheden tot uiting komen. Kata is een stijlpatroon of schijngevecht, waar de karateka bij de uitvoering hiervan vecht tegen één of meerdere denkbeeldige tegenstanders.

Vanwege de kennis en deskundigheid van schoolhouder en leraren in combinatie met de inzet en toewijding van de karateka’s en ouders zijn de vechters van het Instituut er wederom in geslaagd een goede prestatie neer te zetten en behaalden zo het ‘Overall’ Kata kampioenschap.

Opgevallen is dat de overige scholen ook vooruitgang boeken, wat een goede ontwikkeling is voor het Kata gebeuren in Suriname.

Meer nieuws

Nickerie drie agronomen rijker

GFC NIEUWS- Sanchit Chandenie, Gangapersad Roshnie en Jaggessar Chandriekapersad zijn de eerste drie studenten die, zijn afgestudeerd van het programma Agronomie aan het Polytechnic College…

‘Suriname surprise op Curaçao’

GFC NIEUWS- Roberto Tjon A Meeuw, Surinaams kunstenaar en surfliefhebber op Curaçao, spat heldere kleuren verf over tientallen tegeltjes.

Nieuwe RvC bij BGVS

GFC NIEUWS- Het Bedrijf Geneesmiddelen Voorziening Suriname (BGVS) heeft een nieuwe raad van commissarissen (RvC).

“Suriname staat er als land”

GFC NIEUWS- “Sommigen zeggen dat ons land 45 jaar heeft verkwist. Anderen spreken van verloren dromen. Ik zie dat anders. Ik zie een land dat…

5 nieuwe coronagevallen genoteerd

GFC NIEUWS- 5 personen zijn besmet geraakt met het coronavirus. Deze gevallen deden zich voor in Paramaribo (2), Wanica (2) en Para (1)

Lijk 19-jarige visser aangespoeld

GFC NIEUWS- Het ontzielde lichaam van de ongeveer 19-jarige visser Ulrick France is in de vroege ochtend van 23 november nabij de steiger aan de…

“Ook wij gaan weer naar school!”

GFC NIEUWS- Samen met alle scholen is ook de stimulatiegroep voor dove- en slechthorende kinderen van start gegaan met het nieuwe schooljaar.

Geslaagde Independence Day Run 2020

GFC NIEUWS- Nadat al vroeg in het jaar duidelijk werd dat de Srefidensi Marathon dit jaar geen voortgang zou vinden heeft een aantal hardlopers het…