fbpx

Karate Instituut Burgos valt op tijdens de gehouden Nationale zwarte band examens

De Surinaamse Karate Associatie(SKA) organiseerde de eerste week in mei de Nationale Dan graden examens voor de 1ste tot en met 4de Dan.

Tijdens een zeer enerverende examen, dat bijkans 5 klokuren duurde, namen 34 kandidaten uit 6 scholen hieraan deel en slaagden 19 kandidaten. De examen- commissie bestond uit 5 leden, en een externe deskundige.

Karate school Burgos viel tijdens deze examens om meerdere redenen op. Alle 6 kandidaten van Karate school Burgos slaagden. Zowel bij de heren als bij de dames was de commissie het unaniem over eens dat bij de heren Leroy Herfst en bij de dames Tiara Martadinala van Karate school Burgos de best geslaagden waren.

Opvallend was ook de prestatie van de 12-jarige Surya Santokhi die reeds 8 jaren samen met haar 42-jarige moeder Ervina Santokhi actief de karatesport beoefenen. Beiden legden een schitterend examen af.

Vermeldenswaard is dat Surya Santokhi, het jongste meisje en haar moeder Ervina Santokhi, de oudste dame is die een zwarte band (1ste Dan) examen hebben afgenomen bij de SKA.

Randy Badal, de onverslagen Surinaamse Fullcontact kampioen, en Dwayne Pawiro één van de meest succesvolle Kataloper en vechter in het nationale selectie slaagden respectievelijk voor hun 4de en 2de Dan.

BEKIJK OOK
Mishandeling, diefstal, vernieling en ontvoering na ontaarding slepende ruzie tussen buren

De dag werd tijdens de diploma-uitreiking afgesloten door de SKA-voorzitter, Kenneth Sijp, met enkele promotie-aankondigingen voor karateka’s die zich bijzonder verdienstelijk hebben gemaakt in deze tak van sport.

Ramnath Radjinder die reeds 38 jaren aangesloten is bij Karate school Burgos, nu in de functie van instructeur en bestuurslid van SKA, werd bevorderd tot de 2de Dan.

Wilfred Burgos werd door de SKA onder supervisie van de World Karate Federation(WKF) gepromoveerd tot 8ste Dan. In 2017 is hij ook gepromoveerd tot 8ste Dan door de Internationale Kyokushin Organisatie.

Dit is de eerste keer in de geschiedenis van de SKA dat een lid tot de 8ste Dan door is gepromoveerd.

Foto(v.l.n.r): Radjinder Ramnath 2de dan, Randy Badal 4de dan, Leroy Herfst 1ste dan, Wilfred Burgos 8ste dan, Tiara Martadinala 1ste dan, Ervina Santokhi 1ste dan, Surya Santokhi 1ste dan, Dwayne Pawiro 2de dan, Amar Santokhi 4de dan Instructeur.