Kapitein schip negatief getest op COVID-19

Het ministerie van Volksgezondheid kreeg dinsdag een melding vanuit de Spoedeisende Hulp van een vermoedelijke geval van besmetting met het COVID-19, nadat een kapitein van een schip ons land hoestend en met koorts binnenkwam.
Bij ondervraging bleek dat de man recent in Italië is geweest, waarna hij via meerdere landen dinsdagmorgen in Suriname was aangekomen.
Daar er in Italië in de afgelopen dagen een stijgende trend van COVID 19 is, werd de man gekenmerkt als een person of interest. De man werd geïsoleerd volgens protocol. Op basis hiervan zijn verschillende testen ingezet.
De rest van de bemanning was nog aan boord en werd in afwachting op het resultaat in voorlopige quarantaine geplaatst. Het Quick Response Team heeft volgens protocol de bemanning en alle anderen met wie deze meneer in contact kwam, gescreend.
Het gezondheidscertificaat van de bemanningsleden van het schip, welke ingevuld wordt door de kapitein gaf aan dat er geen zieken aan boord waren. Echter, bleek dit dus niet het geval te zijn. Gelukkigerwijs zijn de instanties in Suriname alert geweest om dit te onderscheppen.
Het testresultaat van de PCR is negatief op COVID-19. In overleg met de medische specialisten is aangegeven dat de isolatie niet meer vereist was en kon worden opgeheven. De chief officer mocht terug naar het schip na dit resultaat.

Overige berichten