Kapitein Erowarte bood onderdak aan personen die uit quarantaine waren gevlucht in Frans-Guyana

GFC NIEUWS- De kapitein van het dorp Erowarte in Marowijne werd op 12 april door de politie van Albina in een cellenruimte ondergebracht als voorzorgmaatregel tegen mogelijke besmetting van anderen met Covid-19.
Voorafgaand aan die maatregel tegen de kapitein van Erowarte, Jona Gunther, bereikte zaterdag informatie de politie van Albina dat personen in Frans- Guyana uit quarantaine waren ontsnapt en dat zij naar Suriname waren uitgeweken. en dat zij zich in het dorp Calibi bevonden.
Er werd een onderzoek ingesteld in het dorp Galibi waaruit bleek dat de mensen zich niet in dat dorp bevonden. Voorts dat zij zich hoogstwaarschijnlijk in het dorp Erowarte bevonden.
De politie ging dezelfde zaterdag naar het dorp Erowarte waar contact is gemaakt met de dorpskapitein Gunther. Hij ontkende toen categorisch dat personen zich in zijn dorp bevonden, die vanuit quarantaine in Frans-Guyana ontsnapt waren en vervolgens naar Suriname gesmokkeld waren.
Later op de dag werd de naar Suriname gesmokkelde 52-jarige James A. op een woonadres te Siparipabo in Commewijne door de politie opgespoord en aangehouden. Hij bleek een van de personen te zijn die in quarantaine in Frans-Guyana waren. Verder kwam de politie erachter dat James vanuit het dorp Erowarte via Marowijne in Siparipabo was beland.
Hoogstwaarschijnlijk had dit nieuws kapitein Gunther bereikt want de volgende dag, zondag 12 april, ging hij naar het politiebureau Albina en gaf toe, dat hij zijn medewerking had verleend dat James A. en vier andere personen in zijn dorp Erowarte onderdak kregen. Voorts dat James en de vier andere personen door de bootsman Gerrith M. Suriname waren binnengesmokkeld.
De vier personen zijn, in tegenstelling tot James, door Gerrith teruggebracht naar Frans-Guyana.
Als voorzorgmaatregel tegen mogelijke besmetting van anderen door kapitein Gunther met Covid-19 werd hij afgezonderd in een cellenruimte op het bureau. Na zijn verklaring werd hij heengezonden.
De 42-jarige bootsman Gerrith M. is intussen aangehouden en in verzekering gesteld voor mensensmokkel.

Overige berichten