fbpx

Kap – en steekpartij te Albina (update)

De 38-jarige Emile M. werd vorige week vrijdag bij de politie controlepost te Stolkersijver aangehouden voor zware mishandeling.

Op die bewuste vrijdagmiddag heeft Emile een bootsman ernstige kap-en steekverwondingen toegebracht met een scherp voorwerp.

In het vorig bericht van de politie is opgenomen dat dit incident plaats heeft gevonden te Albina in het district Marowijne. Het incident heeft zich echter voorgedaan op Frans grondgebied.

Het voorlopig politioneel onderzoek heeft naar voren gebracht dat de bootsman Emile wilde bewegen om in zijn boot de oversteek vanuit Frans-Guyana naar Suriname te doen. De manier waarop de bootsman dat deed, beviel Emile niet. De mannen kregen een meningsverschil dat uitmondde in een vechtpartij.

BEKIJK OOK
AWJ en VSB benadrukken belang sociale dialoog en samenwerking

Emile zou daarbij een scherp voorwerp tevoorschijn hebben gehaald waarmee hij de bootsman enkele steekverwondingen toebracht. Verder heeft het slachtoffer ook een diepe snijverwonding opgelopen in één van zijn handpalmen.

Na zijn daad stak Emile de rivier over naar Albina en reed met zijn auto richting Paramaribo. Te Stolkertsijver werd hij door de politie aangehouden en overgedragen aan de politie van Albina.

Emile M. is ingesloten en zal strafrechtelijk vervolgd worden in Suriname voor het in Frans-Guyana gepleegd strafbaar feit tegen de bootsman die Surinamer is.