fbpx
Facebook Pagelike Widget

Kantoorpersoneel in Suriname moet eisen dat ramen open gaan om coronabesmettingen te voorkomen

GFC NIEUWS GEZONDHEIDSREDACTIE- “Kantoorpersoneel in Suriname moet eisen dat de ramen open worden gehouden voor betere luchtventilatie, om zo de kans op besmettingen met het potentieel dodelijke coronavirus te verminderen”.

“Hoe lang gaan wij nog zo blijven aanmodderen en wachten op instructies van buitenlandse gezondheidsinstanties? Intussen raken er elke dag mensen nodeloos besmet met het coronavirus, sommigen van hen sterven aan de gevolgen. Neem in het belang van je gezondheid en dat van anderen zelf het initiatief, eis dat de ramen op je werkplek open gaan”, zeggen kritische burgers aan GFC Nieuws.

“Er is steeds meer wetenschapsbewijs dat niet goed geventileerde ruimtes de belangrijkste besmettingshaarden vormen. Het is een kleine moeite om als kantoormedewerker, vooral als er veel mensen in 1 ruimte werken, de ramen open te houden”, is hun voorstel.

Bij ademen, praten, hoesten, schreeuwen, zingen, gapen en niezen komen er aerosols/microdruppeltjes vrij die het coronavirus van een besmet persoon kunnen bevatten en urenlang in de lucht kunnen blijven zweven en zich vervolgens vele meters verder kunnen verplaatsen. 

Een afstand van 2 meter bewaren is in deze gevallen dus helemaal niet afdoende! De aerosols dringen diep de longen binnen waar het coronavirus zich sneller en makkelijker kan vast nestelen. Deze besmettingsroute zorgt voor veel heftigere klachten, laten steeds meer topexperts weten.

Door ramen open te houden, dus bij beter ventileren, kunnen veel besmettingen worden voorkomen omdat de aerosols dan snel worden opgelost. Ook de airco’s moeten beter afgesteld worden, de lucht moet niet recirculeren. Er moet verse lucht van buiten naar binnen worden aangevoerd. Het probleem is echter dat het met de meeste airco’s niet mogelijk is.

HET BEWIJS STAPELT ZICH OP

Er komt steeds meer wetenschappelijk bewijs dat het coronavirus, levend urenlang in de lucht blijft zweven in gesloten ruimtes en zo zorgt voor veel besmettingen.

“Maar gezondheidsinstanties weigeren om officieel te vertellen dat deze besmettingsroute de belangrijkste is. Het is erg moeilijk voor ze om toe te geven dat ze ons al die tijd verkeerde informatie hebben gegeven, dus blijven ze maar vasthouden aan hun oude verkeerde gedachten. En dat levert nodeloos zoveel besmettingen op”, zegt de bekende Nederlandse sociaal geograaf Maurice de Hond.

Recent hebben ook 239 wetenschappers uit meer dan 32 landen een brandbrief gestuurd naar de WHO. Ze willen dat de juiste instructies worden gegeven aan de gemeenschap: er moet beter worden geventileerd. Ramen moeten zoveel als mogelijk open! Zie link> the-coronavirus-is-airborne 

Meer nieuws

Adhin wordt vandaag gehoord door hoorcommissie DNA

GFC NIEUWS- Parlementariër Ashwin Adhin wordt vandaag door een ingesteld hoorcommissie van De Nationale Assemblee (DNA) gehoord over zijn betrokkenheid bij vernietiging van media-apparatuur van…

Amoksi: Uitspraken Bouterse vrij ernstig

GFC NIEUWS- De uitspraken gedaan door ex-legerleider tevens ex-president Desi Bouterse tijdens een NDP-meeting in Ocer om de macht over te nemen middels wapens zijn…

7 nieuwe coronagevallen erbij

GFC NIEUWS- Dinsdag testten 7 personen positief op Covid-19. Paramaribo noteert 6 nieuwe besmettingen en Wanica 1.

BOG houdt drive- thru-uitreiking

GFC NIEUWS- Ter afsluiting van de training Basis Psychosociale Vaardigheden voor COVID-19 hulpverleners heeft er een drive-thru uitreiking plaatsgevonden.

Dringende aanpak natte infrastructuur Saramacca

GFC NIEUWS- Tijdens een spoed onderhoud tussen het DNA-lid Radjendre Debie en districtscommissaris Sherin Bansi-Durga van Saramacca met de minister van Landbouw, Veeteelt en Visserij…

Geen nieuwe Covid-gevallen maandag

GFC NIEUWS- Al twee dagen op rij is niemand positief getest op Covid-19. Het voorbije etmaal zijn 23 testen uitgevoerd en testte iedereen negatief.

Achaibersing buigt zich over knelpunten BBGO

GFC NIEUWS- Minister Armand Achaibersing van Financiën en Planning heeft zich samen met het bestuur van de Bond voor Belangenbehartiging Gepensioneerden uit Overheidsdienst (BBGO) gebogen…

BEP brengt bezoek aan Kwinti en Pamaka Gaaman

GFC NIEUWS- Een delegatie van de politieke partij BEP onder leiding van voorzitter Ronny Asabina heeft op Onafhankelijkheidsdag een kennismakingsbezoek gebracht aan de pas beëdigde…

Succesvolle launch NPS Global Village

GFC NIEUWS- Op initiatief van afdeling Nederland van de Nationale Partij Suriname (NPS) is recent tijdens een virtuele kick-off meeting de NPS Global Village gestart.