fbpx

Kantoorpersoneel in Suriname moet eisen dat ramen open gaan om coronabesmettingen te voorkomen

GFC NIEUWS GEZONDHEIDSREDACTIE- “Kantoorpersoneel in Suriname moet eisen dat de ramen open worden gehouden voor betere luchtventilatie, om zo de kans op besmettingen met het potentieel dodelijke coronavirus te verminderen”.

“Hoe lang gaan wij nog zo blijven aanmodderen en wachten op instructies van buitenlandse gezondheidsinstanties? Intussen raken er elke dag mensen nodeloos besmet met het coronavirus, sommigen van hen sterven aan de gevolgen.”

“Neem in het belang van je gezondheid en dat van anderen zelf het initiatief, eis dat de ramen op je werkplek open gaan”, zeggen kritische burgers aan GFC Nieuws.

“Er is steeds meer wetenschapsbewijs dat niet goed geventileerde ruimtes de belangrijkste besmettingshaarden vormen.”

“Het is een kleine moeite om als kantoormedewerker, vooral als er veel mensen in 1 ruimte werken, de ramen open te houden”, is hun voorstel.

Bij ademen, praten, hoesten, schreeuwen, zingen, gapen en niezen komen er aerosols/microdruppeltjes vrij die het coronavirus van een besmet persoon kunnen bevatten en urenlang in de lucht kunnen blijven zweven en zich vervolgens vele meters verder kunnen verplaatsen.

Een afstand van 2 meter bewaren is in deze gevallen dus helemaal niet afdoende!

De aerosols dringen diep de longen binnen waar het coronavirus zich sneller en makkelijker kan vast nestelen.

Deze besmettingsroute zorgt voor veel heftigere klachten, laten steeds meer topexperts weten.

BEKIJK OOK
Schoolmediatheken besteden aandacht aan drugspreventie

Door ramen open te houden, dus bij beter ventileren, kunnen veel besmettingen worden voorkomen omdat de aerosols dan snel worden opgelost.

Ook de airco’s moeten beter afgesteld worden, de lucht moet niet recirculeren. Er moet verse lucht van buiten naar binnen worden aangevoerd. Het probleem is echter dat het met de meeste airco’s niet mogelijk is.

HET BEWIJS STAPELT ZICH OP

Er komt steeds meer wetenschappelijk bewijs dat het coronavirus, levend urenlang in de lucht blijft zweven in gesloten ruimtes en zo zorgt voor veel besmettingen.

“Maar gezondheidsinstanties weigeren om officieel te vertellen dat deze besmettingsroute de belangrijkste is.”

“Het is erg moeilijk voor ze om toe te geven dat ze ons al die tijd verkeerde informatie hebben gegeven, dus blijven ze maar vasthouden aan hun oude verkeerde gedachten.”

“En dat levert nodeloos zoveel besmettingen op”, zegt de bekende Nederlandse sociaal geograaf Maurice de Hond.

Recent hebben ook 239 wetenschappers uit meer dan 32 landen een brandbrief gestuurd naar de WHO.

Ze willen dat de juiste instructies worden gegeven aan de gemeenschap: er moet beter worden geventileerd. Ramen moeten zoveel als mogelijk open! Zie link> the-coronavirus-is-airborne