Kans van slechts 1 op 700.000 op overlijden na prik, kans 1 op 100 na besmetting met het virus

INGEZONDEN- Dat de risico’s van het nemen van de prikjes zeer laag is blijkt uit eerlijke en officiële cijfers uit Nederland.

De cijfers van gemelde bijwerkingen in Nederland  worden netjes bijgehouden en tweewekelijks gepubliceerd door Lareb.

Deze tonen overduidelijk aan dat het risico om te overlijden na besmet te zijn geraakt met het coronavirus gemiddeld 7000 keer groter is in vergelijking met het nemen van een AstraZeneca -vaccin.

Uiteraard zijn leeftijd en onderliggende klachten ook belangrijke factoren.

BEKIJK OOK MEER GFC NIEUWS: Wij Surinamers moeten de Hollanders zeer dankbaar zijn, zonder hen waren we nergens

Op de website van Lareb staat expliciet dat er 2,1 miljoen AstraZeneca vaccins in Nederland zijn gezet. Drie mensen zijn overleden. Dus 1 op de 700.000 mensen. Gemiddeld laat 1 op de honderd het leven na te zijn besmet. Een nog grote deel komt op de IC terecht.

Maar Lareb benadrukt dat het niet zeker is dat de sterfgevallen zijn veroorzaakt door het vaccin, maar er is wel een sterke verdenking dat het hier om de specifieke ernstige bijwerking, uitgebreide trombose in combinatie met een laag aantal bloedplaatjes, gaat.

Er zijn tot nu toe nog geen meldingen ontvangen van deze bijwerking op de ongeveer 250.000 gegeven vaccins van Janssen. Bron: Lareb.

Op basis van deze eerlijke cijfers is het zeer aanvaardbaar om mensen in Suriname te prikken met het AstraZeneca – vaccin.

De kans dat je het leven laat na een besmetting is duizenden keren groter dan wanneer jij je laat inenten.

R. Pinas

Publicatie van ingezonden stukken houdt niet in dat de redactie het eens is met de inhoud. Wenst ook u een ingezonden stuk te publiceren? Mail dit naar [email protected]

BEKIJK MEER GFC GEZONDHEIDSNIEUWS: KLIK HIER

Overige berichten