Kans op trombose bijna 40 keer groter na vliegreis in vergelijking met vaccinatie

GFC GEZONDHEIDSREDACTIE- De kans dat een persoon tromboseklachten ontwikkeld is bijna 40 keer groter wanneer iemand een vliegreis maakt die langer dan 4 uur duurt in vergelijking met diegene die zich laat COVID- vaccineren.

Op een langer durende vlucht, bijvoorbeeld van Suriname naar Nederland, is de kans nog groter om veneuze trombose te ontwikkelen.

Hoe langer de vlucht, des te groter het risico. Gemiddeld ontwikkeld 1 op de 4500 mensen binnen 8 weken na een lange vliegreis trombose.

Ook personen die zittend lange autoritten of busritten maken of urenlang achtereen zitten op een stoel, bijvoorbeeld achter de computer, lopen een groter risico op trombose dan COVID- gevaccineerden. Hoewel veel minder dan na een vliegreis.

BEKIJK OOK MEER GFC NIEUWS: Je kunt liever wel dan niet gevaccineerd zijn, zegt VrouwenCollectief

Het ontwikkelen van veneuze trombose kan bovendien een ieder overkomen. Ook personen die kerngezond en fit zijn.

Vrouwen die de anticonceptiepil slikken lopen nota bene een nog groter risico.

Huisartsen in Nederland vertelden zondag tijdens diverse interviews dat wij de mogelijke risico’s die inentingen met zich kunnen meebrengen niet moeten overdrijven en in het juiste in perspectief moeten plaatsen.

“De kans dat je dood gaat door het oversteken op straat of dat je getroffen wordt door de bliksem is veel groter dan overlijden door een vaccinatie”, aldus de huisartsen.

Overige berichten