fbpx

Kans om besmet te raken met het coronavirus in de buitenlucht uitermate klein, zeggen experts

GFC NIEUWS GEZONDHEIDSREDACTIE- De kans om in de buitenlucht besmet te raken met het coronavirus is uitermate klein. De draconische regels die gelden voor de buitenlucht zijn om die reden overbodig.

Dat zegt de Nederlandse sociaal geograaf Drs. Maurice de Hond in het NPO- tv- programma OP1. Longarts en onderzoeker Hans in ‘t Veen zegt in hetzelfde programma dat de focus veel meer moet worden gelegd op coronabesmettingen die plaatsvinden in binnenruimtes door microdruppels/aerosolen.

“Er moet veel meer en beter geventileerd worden door ramen open te houden”, aldus de longarts.

Honderden wetenschappers uit tientallen landen zijn van oordeel dat de nadruk moet worden gelegd op het beter ventileren van binnenruimtes omdat veruit de meeste besmettingen daar plaatsvinden. De ramen moeten open!

OOK INTERESSANT
Suriname streeft naar groene banen

Ook in Suriname gaan er steeds meer stemmen op om activiteiten in de buitenlucht minder te beperken.

“Wat voor zin heeft het om mensen het heel weekend en in de avonduren verplicht in hun huis te houden? Waarom is het verboden om buiten te wandelen, te joggen, auto te rijden of fietsen als de kans op besmettingen buiten nauwelijks aanwezig is? Het is een nodeloze maatregel die bij velen zorgen voor frustraties”, stellen critici.