fbpx
Facebook Pagelike Widget

Kankerverwekkende stof in paracetamol uit China baart burgers Suriname ook zorgen

GFC NIEUWS GEZONDHEIDSREDACTIE-  De kankerverwekkende stof die is gevonden in paracetamol pillen die door de Chinese producent Anqiu Lu’an Pharmaceutical wereldwijd is geleverd, baart ook personen in Suriname grote zorgen.

“Ik heb vernomen dat er al meer dan 36 miljoen paracetamol pillen geproduceerd en gedistribueerd zijn. Niemand weet in welke landen deze vervuilde Chinese rommel is verkocht en door wie die is gebruikt. Het kan ook hier zijn en door velen zijn ingenomen omdat het mogelijk ook in Nederlandse paracetamol is terechtgekomen. Ik gebruik vaak paracetamol voor mijn hoofdpijnen en maak mij nu dus grote zorgen”, vertelt een verontruste vrouw uit Wanica aan GFC Nieuws.

Haar echtgenoot zegt aan GFC dat hij voor de zekerheid alle paracetamol die in huis was heeft weggegooid. 

Het Chinees bedrijf dat bekend staat als de grootste producent van paracetamol ter wereld, leverde drie vervuilde partijen met het kankerverwekkende 4-chooraniline.

Een Duits laboratorium testte de pillen en kwam tot de ontdekking dat er kankerverwekkende stoffen erin zijn verwerkt.

De vervuilde pillen zijn waarschijnlijk ook op de Nederlandse markt beland. Het materiaal werd mogelijk ook geleverd aan Apotex. Dat bedrijf maakt paracetamol voor onder meer Jumbo, Albert Heijn, Etos en Kruidvat.

Meer nieuws

Surinaamse kunst in de VS

GFC NIEUWS- Van 7 Surinaamse kunstenaars, verbonden aan Readytex Art Gallery, is werk opgenomen in een groepsexpositie in de VS: Cultural Encounters: Art of Asian…

Adhin wordt vandaag gehoord door hoorcommissie DNA

GFC NIEUWS- Parlementariër Ashwin Adhin wordt vandaag door een ingesteld hoorcommissie van De Nationale Assemblee (DNA) gehoord over zijn betrokkenheid bij vernietiging van media-apparatuur van…

Amoksi: Uitspraken Bouterse vrij ernstig

GFC NIEUWS- De uitspraken gedaan door ex-legerleider tevens ex-president Desi Bouterse tijdens een NDP-meeting in Ocer om de macht over te nemen middels wapens zijn…

7 nieuwe coronagevallen erbij

GFC NIEUWS- Dinsdag testten 7 personen positief op Covid-19. Paramaribo noteert 6 nieuwe besmettingen en Wanica 1.

BOG houdt drive- thru-uitreiking

GFC NIEUWS- Ter afsluiting van de training Basis Psychosociale Vaardigheden voor COVID-19 hulpverleners heeft er een drive-thru uitreiking plaatsgevonden.