fbpx
Kandidatenlijsten VHP in afrondende fase

GFC NIEUWS- De kandidatenlijsten van de VHP zijn in een afrondende fase.

In het weekend heeft het hoofdbestuur de lijsten met kandidaten en schaduwkandidaten van alle tien districten voor de komende verkiezingen voorgelegd aan de interne beoordelingscommissie.

Vandaag worden de lijsten ter inzage gelegd op het secretariaat van de VHP. De lijsten worden pas definitief na goedkeuring door het Congres, het hoogste orgaan van de VHP.

De belangstelling voor de VHP is ongekend groot. Ruim 150 personen hadden gesolliciteerd naar een plek op de DN- lijst en ruim 1.500 personen voor een DR of RR. Nu er vanwege het Coronavirus geen grote bijeenkomsten meer mogelijk zijn, zal de VHP de kandidaten en achterban in kleine groepen en individueel ontvangen.

“De samenstelling van de lijsten is gedaan via een transparant proces, met open procedures en met checks and balances, zodat de gehele partij betrokken is. Deze openheid is een kenmerk van de nieuwe VHP. Het is ook het signaal dat we geven aan de samenleving hoe deze nieuwe VHP in de toekomst wil bouwen aan ons land. Niet via achterkamertjes, maar door open te zijn en iedereen te betrekken, conform de regels”, aldus Santokhi.

De VHP voorzitter zal de komende dagen met een ieder die aspiraties heeft en niet op de lijst is gekomen een persoonlijk gesprek voeren. “We hebben iedereen straks nodig en er zijn meer rollen te vervullen, dan DNA, DR of RR lid. We moeten ook nuchter zijn en de feiten onder ogen zien: we kunnen bijvoorbeeld maar 51 personen kandideren voor een DNA-positie”.

Meer nieuws

Geen nieuwe Covid-gevallen maandag

GFC NIEUWS- Al twee dagen op rij is niemand positief getest op Covid-19. Het voorbije etmaal zijn 23 testen uitgevoerd en testte iedereen negatief.

Achaibersing buigt zich over knelpunten BBGO

GFC NIEUWS- Minister Armand Achaibersing van Financiën en Planning heeft zich samen met het bestuur van de Bond voor Belangenbehartiging Gepensioneerden uit Overheidsdienst (BBGO) gebogen…

BEP brengt bezoek aan Kwinti en Pamaka Gaaman

GFC NIEUWS- Een delegatie van de politieke partij BEP onder leiding van voorzitter Ronny Asabina heeft op Onafhankelijkheidsdag een kennismakingsbezoek gebracht aan de pas beëdigde…

Succesvolle launch NPS Global Village

GFC NIEUWS- Op initiatief van afdeling Nederland van de Nationale Partij Suriname (NPS) is recent tijdens een virtuele kick-off meeting de NPS Global Village gestart.

Vergunning City Change opgeschort

GFC NIEUWS- De Centrale Bank van Suriname heeft conform artikel 38 lid 2 Wet Toezicht Geldtransactiekantoren 2012 de door haar aan City Change, gevestigd aan…

China wil versterking band met Suriname

GFC NIEUWS- De ambassadeur van China, Liu Quan, heeft tijdens een bezoek aan de minister van Natuurlijke Hulpbronnen (NH), David Abiamofo, het belang van het…

Man (26) overleden na botsing met boom

GFC NIEUWS- 29/11/20- Bij een eenzijdig ongeval is zondagmorgen een 26- jarige man om het leven gekomen. Getuigen hebben het slachtoffer nog gereanimeerd.

Covid-19: 82 testen, 1 positief

GFC NIEUWS- Het afgelopen etmaal testte slechts 1 persoon in Paramaribo positief op Covid-19. In totaal zijn 82 testen uitgevoerd.

Wayana willen eeuwenoud pad herstellen

GFC NIEUWS- Door een historisch looppad van de Wayana in Zuid-Oost Suriname weer open te kappen, kunnen de Wayana Inheemsen, die dorpen hebben in zowel…