fbpx

Kandidatenlijsten president en vicepresident samenwerkende partijen ingediend

GFC NIEUWS- Vandaag om 14.30 uur hebben de samenwerkende partijen als nieuwe coalitie hun kandidatenlijst officieel ingediend.

Chandrikapersad Santokhi, voorzitter van de VHP is, zoals binnen de coalitie afgesproken, de presidentskandidaat. Ronny Brunswijk, voorzitter van de ABOP, is de kandidaat voor het vicepresidentschap.

Het modelformulier ter kandidaatstelling met vermelding van de naam van de kandidaat en de bijbehorende stukken moet door tenminste 7 leden van de assemblee worden getekend.Alle politieke partijen hebben tot vanmiddag 15.00 de tijd om hun kandidaten voor te dragen.

Op 13 juli zal in een buitengewone openbare vergadering in De Nationale Assemblee (DNA) de verkiezing van de president en de vice president plaatsvinden. Normaal gebeurt dit onder grote belangstelling, maar in verband met Covid zijn er maatregelen getroffen waardoor er weinig ruimte is voor bezoekers in de vergaderzaal.

Namens de coalitie heeft Marinus Bee, de kandidatenlijst van de president ingediend en Asis Gajadien de kandidatenlijst van de vicepresident.

Overige berichten