fbpx
Kandidaat haalt 5 stemmen bij verkiezingen Lagerhuis India: ‘Dit nooit weer’

Redactie GFC Nieuws — Neetu “Shutteran” Wala deed als onafhankelijke kandidaat mee aan de recente verkiezingen voor de Lok Sabha, het Indiase Lagerhuis. Nadat de uitslag van Punjab bekend werd, brak Wala in tranen uit: hij had maar 5 stemmen gehaald. Terwijl hij thuis 9 kiesgerechtigden heeft wonen.

Dit nooit weer, zwoer Wala. Hij zou zich nooit weer verkiesbaar stellen, want als je je eigen huisgenoten niet kunt vertrouwen… “Ze zijn oneerlijk geweest bij het stemmen,” antwoordde hij op de vraag of zijn familie niet op hem had gestemd.

 

Bovendien vermoedde hij dat met de stemmachines was geknoeid. Hadden immers niet velen gezworen dat zij wel degelijk op hem hadden gestemd? Beelden van de diepbedroefde kandidaat gingen razendsnel viraal.

Later bleek dat Wala (bekend als Shutteran Wala omdat hij een fabriekje voor shutters heeft) te vroeg had gehuild. Uit de officiële uitslagen bleek dat hij maar liefst 856 stemmen had gehaald.

Bovendien was hij evenmin als laatste geëindigd in de zetelrace. Hij eindigde als 19e van de 20 deelnemers met 0,08% van de stemmen, schrijft de Indian Express.

Meer nieuws

Nieuwe RvC bij BGVS

GFC NIEUWS- Het Bedrijf Geneesmiddelen Voorziening Suriname (BGVS) heeft een nieuwe raad van commissarissen (RvC).

“Suriname staat er als land”

GFC NIEUWS- “Sommigen zeggen dat ons land 45 jaar heeft verkwist. Anderen spreken van verloren dromen. Ik zie dat anders. Ik zie een land dat…

5 nieuwe coronagevallen genoteerd

GFC NIEUWS- 5 personen zijn besmet geraakt met het coronavirus. Deze gevallen deden zich voor in Paramaribo (2), Wanica (2) en Para (1)

Lijk 19-jarige visser aangespoeld

GFC NIEUWS- Het ontzielde lichaam van de ongeveer 19-jarige visser Ulrick France is in de vroege ochtend van 23 november nabij de steiger aan de…

“Ook wij gaan weer naar school!”

GFC NIEUWS- Samen met alle scholen is ook de stimulatiegroep voor dove- en slechthorende kinderen van start gegaan met het nieuwe schooljaar.

Geslaagde Independence Day Run 2020

GFC NIEUWS- Nadat al vroeg in het jaar duidelijk werd dat de Srefidensi Marathon dit jaar geen voortgang zou vinden heeft een aantal hardlopers het…

Wegomlegging in verband met 25 november

GFC NIEUWS- In het kader van de herdenking van 45 jaar Staatkundige Onafhankelijkheid, waarbij door de gewapende machten een parade en defilé zal worden gehouden,…

Dorpelingen keuren kaart Wit Santi goed

GFC NIEUWS- Bewoners van Wit Santi in Para hebben afgelopen zaterdag de kaart van het woon- en leefgebied van Wit Santi goedgekeurd tijdens een dorpsvergadering.

Gouddelver vermoedelijk verdronken

GFC NIEUWS- Het levenloos lichaam van de 22-jarige gouddelver Marvin Klassie is op 22 november door andere gouddelvers in een kreek in het dorp Waki…