fbpx

Kandidaat haalt 5 stemmen bij verkiezingen Lagerhuis India: ‘Dit nooit weer’

Redactie GFC Nieuws — Neetu “Shutteran” Wala deed als onafhankelijke kandidaat mee aan de recente verkiezingen voor de Lok Sabha, het Indiase Lagerhuis. Nadat de uitslag van Punjab bekend werd, brak Wala in tranen uit: hij had maar 5 stemmen gehaald. Terwijl hij thuis 9 kiesgerechtigden heeft wonen.

Dit nooit weer, zwoer Wala. Hij zou zich nooit weer verkiesbaar stellen, want als je je eigen huisgenoten niet kunt vertrouwen… “Ze zijn oneerlijk geweest bij het stemmen,” antwoordde hij op de vraag of zijn familie niet op hem had gestemd.

 

Bovendien vermoedde hij dat met de stemmachines was geknoeid. Hadden immers niet velen gezworen dat zij wel degelijk op hem hadden gestemd? Beelden van de diepbedroefde kandidaat gingen razendsnel viraal.

OOK INTERESSANT
Team Santokhi faalt: Surinaamse volk heeft nooit juiste uitleg gekregen over complexiteit problemen

Later bleek dat Wala (bekend als Shutteran Wala omdat hij een fabriekje voor shutters heeft) te vroeg had gehuild. Uit de officiële uitslagen bleek dat hij maar liefst 856 stemmen had gehaald.

Bovendien was hij evenmin als laatste geëindigd in de zetelrace. Hij eindigde als 19e van de 20 deelnemers met 0,08% van de stemmen, schrijft de Indian Express.

jalandhar candidate vote ec | GFC