fbpx

Kan het Surinaams volk een langere lockdown aan, terwijl politici uitbundig feesten?

INGEZONDEN– Sinds begin 2020 vanaf de uitbraak van het coronovirus zijn hele samenlevingen in de wereld in lockdown. Ons geliefd land Suriname zit ook al ruim een jaar in lockdown. Kunnen we dit nog langer hebben?

De vorige regering en de huidige hebben ervoor gekozen om maatregelen te treffen die voor het hele volk gelden en terecht ook. Het is de taak van elke regering om de samenleving te beschermen.

Maar wat mij enorm steekt – en ik denk een groot deel van de samenleving ook – is dat politici en nog erger beleidsmakers, telkens weer de maatregelen aan hun laars lappen.

Let wel: maatregelen die zij zelf hebben doorgevoerd. Je zou dan tenminste verwachten dat die hun eigen maatregelen zouden naleven.

Maar nee hoor: de afgelopen maanden is het vaker voorgekomen dat hooggeplaatsten binnen de samenleving de maatregelen negeren en of ondersteuning daarbij krijgen.

Het jongste geval betreft, het koninklijk feest van de vicepresident afgelopen zondag. Volgens niet-bevestigde berichten zou hij ontheffing hebben gehad van Volksgezondheidsminister Amar Ramadhin voor het uitbundig kunnen vieren van zijn 60ste jaardag.

De op social media verschenen beelden van het feest hebben geleid tot verontwaardiging en zeer veel kritiek bij de samenleving.

Nog afgezien van het feit, dat op die beelden te zien is dat de feestgangers geen mond-neuskapje droegen en de 1.5 meter afstand niet leek te bestaan, zijn burgers vooral geïrriteerd over het feit, dat de vicepresident zijn verjaardag zo uitbundig heeft kunnen vieren.

OOK INTERESSANT
Ramdin bespreekt brandende visum kwesties met Nederlandse ambassadeur

Immers, er zijn zo vele burgers die hun ‘bigi jari’ de afgelopen Covid-periode slechts hebben kunnen vieren in kleine huiselijke kring, vanwege de door de overheid opgelegde Covid-maatregelen waaronder een verbod op huisfeesten.

En wie het toch durfde een verjaardagsfeestje te organiseren, werd beboet en meegenomen naar het terrein van de Politieacademie om te overnachten.

Ondanks een groot deel van de coronamaatregelen indruist tegen al onze rechten, probeert het overgroot deel van het volk zich daaraan te houden.

Als volk vragen wij aan de politici en onze beleidsmakers om hetzelfde te doen. Vraag en verlang niet van ons, wat u zelf niet bereid bent te doen en of na te laten. Lead by example!

When you lead by example, you create a picture of what’s possible. People can look at you and say, “Well, if he can do it, I can do it.” When you lead by example, you make it easy for others to follow you.

Lesley G.

Publicatie van ingezonden stukken houdt niet in dat de redactie het eens is met de inhoud. Wenst ook u een ingezonden stuk te publiceren? Mail dit naar [email protected]

BEKIJK OOK: Begin nu al met voorlichting over het coronavaccin, mensen zijn bang