fbpx

Kamers afdeling Hartbewaking s’Lands Hospitaal klaar voor gebruik

GFC NIEUWS- De klassekamers van de Coronary Care Unit (CCU), afdeling Hartbewaking van het ’s Lands Hospitaal zijn nu helemaal af en klaar voor gebruik.

Het gaat om kamers voor patiënten die behoefte hebben aan privacy en meer geriefelijkheid willen.

Het enige verschil tussen de 1e en 2e klassekamers ligt hem in de eigen bad- en toiletruimte.

Enkele kamers zijn nu ook uitgerust met het gemak van een draadloze telemetrie (mobiel hartritme apparaat) die op een centrale monitor te volgen is.

Hierdoor zijn patiënten niet meer gebonden aan hun ziekbed, maar kunnen wandelingen maken en zich begeven binnen een bepaalde straal die nog door de monitor waar te nemen is.

BEKIJK OOK
Surinaamse ondernemers in Nederland en Suriname bespreken samenwerking

Ook op de normale klasse afdeling is dit gemak aangebracht. Waar het nog om oude monitoren ging, zijn die vervangen door modernere.

Technici van het Erasmus Medisch Centrum in Rotterdam, Nederland, te weten de heren Klaas Ijntema en Hans van Rhijn voeren deze missie uit van 12 tot en met 26 september.

Als laatste wordt deze week gewerkt aan het installeren van een moderne monitor op de polikliniek van de cardioloog Nannan Panday.

Hoofdzuster Sherida Abia van CCU is blij met deze ontwikkelingen op haar afdeling. Behalve dat de serviceverlening aan patiënten hierdoor is verbeterd, is ook het werk van het personeel rustiger geworden.