fbpx
Kaloti-overeenkomst zeer nadelig voor Suriname

De Kaloti-overeenkomst die handelt over het opzetten van een Mint House in Suriname is nadelig voor ons land. Dit zei Arthur Tjin A Tsoi(NPS) vanmiddag in het parlement.

Tjin A Tsoi wenst duidelijkheid en eist de aanwezigheid van president Desi Bouterse in DNA.

Kaloti heeft 15 jaren monopolie gehad en zal Suriname in die periode geen overeenkomsten kunnen sluiten met andere bedrijven met dezelfde doelstelling als Kaloti. Tjin A Tsoi wil weten als dat mogelijk is zonder toestemming van DNA.

Voor het eerst in onze geschiedenis zal goud lokaal verfijnd kunnen worden en verwerkt tot staven. De vraag is wel of het goud direct en tegen de beste prijs verkocht kan worden. Kaloti Mint House Suriname is niet internationaal geaccrediteerd. Er is wel accreditatie aangevraagd.

Ook staat in de overeenkomst dat goudmaatschappijen in Suriname verplicht zijn om hun goud te laten verwerken bij Kaloti. Tjin A Tsoi vindt echter dat je bedrijven niet kan verplichten om goud te verwerken bij een bedrijf dat internationaal niet geaccrediteerd is.

Meer nieuws

Wegomlegging in verband met 25 november

GFC NIEUWS- In het kader van de herdenking van 45 jaar Staatkundige Onafhankelijkheid, waarbij door de gewapende machten een parade en defilé zal worden gehouden,…

Dorpelingen keuren kaart Wit Santi goed

GFC NIEUWS- Bewoners van Wit Santi in Para hebben afgelopen zaterdag de kaart van het woon- en leefgebied van Wit Santi goedgekeurd tijdens een dorpsvergadering.

Gouddelver vermoedelijk verdronken

GFC NIEUWS- Het levenloos lichaam van de 22-jarige gouddelver Marvin Klassie is op 22 november door andere gouddelvers in een kreek in het dorp Waki…

PAHO doneert aan Volksgezondheid

GFC NIEUWS- De Pan American Health Organization (PAHO)/World Health Organization (WHO) heeft persoonlijke beschermingsmiddelen gedoneerd aan het ministerie van Volksgezondheid.