fbpx

Kalender Waldy Simson voor ondersteuning Nationale Stichting voor Blinden en Slechtzienden

GFC NIEUWS- Een kalender die, minimaal, dit jaar en de komende vier jaren gebruikt zal kunnen worden, in het teken staat van kunst en die voor een belangrijk deel in Suriname is geproduceerd is verschenen.
De kalender is geheel verzorgd door de veelzijdige kunstenaar Waldy Simson met, onder andere, als doel om via zijn kunst sociale projecten te kunnen helpen ondersteunen.
Het eerste exemplaar van de kalender is onlangs overhandigd aan Natasia Hanenberg-Agard, de directeur van de Nationale Stichting voor Blinden en Slechtzienden In Suriname.
Uit de opbrengsten van de verkopen van het eerste jaar van Kalender Waldy Simson 1 zal Simson samen met Vrienden Van Waldy Simson een concreet project ten behoeve van de blinden en slechtzienden in Suriname ondersteunen.
Wereldburgers, zoals Nelson Mandela, universele thema’s, zoals slavernij, religieuze thema’s, zoals het sterven van Jezus Christus aan het kruis, Surinaamse kunstenaars, zoals John Nelom en Erwin de Vries, en belangrijke gebeurtenissen, zoals Concert Onze Eigen Muziek, die hebben plaatsgevonden in Suriname hebben Simson ooit ook geïnspireerd tot het maken van kunst.
Voor deze eerste editie van Kalender Waldy Simson heeft Simson gekozen voor het plaatsen van afbeeldingen van kunst, rond eerder genoemde thema’s, die hij gemaakt heeft in Nederland, Suriname, Aruba, Bonaire, Curaçao, Jamaica, Zuid-Afrika en België.
Vrienden Van Waldy Simson is een groep die bestaat uit internationale en nationale liefhebbers van de kunstzinnige activiteiten van Simson en die ook sociale projecten, via Waldy Simson, helpt ondersteunen.

BEKIJK OOK
Surinaamse ambassade in Jeruzalem gedurfde misstap?