fbpx
Facebook Pagelike Widget

Kalender Waldy Simson voor ondersteuning Nationale Stichting voor Blinden en Slechtzienden

GFC NIEUWS- Een kalender die, minimaal, dit jaar en de komende vier jaren gebruikt zal kunnen worden, in het teken staat van kunst en die voor een belangrijk deel in Suriname is geproduceerd is verschenen.

De kalender is geheel verzorgd door de veelzijdige kunstenaar Waldy Simson met, onder andere, als doel om via zijn kunst sociale projecten te kunnen helpen ondersteunen.

Het eerste exemplaar van de kalender is onlangs overhandigd aan Natasia Hanenberg-Agard, de directeur van de Nationale Stichting voor Blinden en Slechtzienden In Suriname.

Uit de opbrengsten van de verkopen van het eerste jaar van Kalender Waldy Simson 1 zal Simson samen met Vrienden Van Waldy Simson een concreet project ten behoeve van de blinden en slechtzienden in Suriname ondersteunen.

Wereldburgers, zoals Nelson Mandela, universele thema’s, zoals slavernij, religieuze thema’s, zoals het sterven van Jezus Christus aan het kruis, Surinaamse kunstenaars, zoals John Nelom en Erwin de Vries, en belangrijke gebeurtenissen, zoals Concert Onze Eigen Muziek, die hebben plaatsgevonden in Suriname hebben Simson ooit ook geïnspireerd tot het maken van kunst.

Voor deze eerste editie van Kalender Waldy Simson heeft Simson gekozen voor het plaatsen van afbeeldingen van kunst, rond eerder genoemde thema’s, die hij gemaakt heeft in Nederland, Suriname, Aruba, Bonaire, Curaçao, Jamaica, Zuid-Afrika en België.

Vrienden Van Waldy Simson is een groep die bestaat uit internationale en nationale liefhebbers van de kunstzinnige activiteiten van Simson en die ook sociale projecten, via Waldy Simson, helpt ondersteunen.

Meer nieuws

Adhin wordt vandaag gehoord door hoorcommissie DNA

GFC NIEUWS- Parlementariër Ashwin Adhin wordt vandaag door een ingesteld hoorcommissie van De Nationale Assemblee (DNA) gehoord over zijn betrokkenheid bij vernietiging van media-apparatuur van…

Amoksi: Uitspraken Bouterse vrij ernstig

GFC NIEUWS- De uitspraken gedaan door ex-legerleider tevens ex-president Desi Bouterse tijdens een NDP-meeting in Ocer om de macht over te nemen middels wapens zijn…

7 nieuwe coronagevallen erbij

GFC NIEUWS- Dinsdag testten 7 personen positief op Covid-19. Paramaribo noteert 6 nieuwe besmettingen en Wanica 1.

BOG houdt drive- thru-uitreiking

GFC NIEUWS- Ter afsluiting van de training Basis Psychosociale Vaardigheden voor COVID-19 hulpverleners heeft er een drive-thru uitreiking plaatsgevonden.

Dringende aanpak natte infrastructuur Saramacca

GFC NIEUWS- Tijdens een spoed onderhoud tussen het DNA-lid Radjendre Debie en districtscommissaris Sherin Bansi-Durga van Saramacca met de minister van Landbouw, Veeteelt en Visserij…