fbpx

Kadertraining LVV’ers voor betere beleidsuitvoering

GFC NIEUWS- Vertegenwoordigers van het ministerie van Landbouw, Veeteelt en Visserij (LVV), uit de private sector en aanverwante organisaties zijn momenteel in het buitenland voor het bijwonen van een landbouwseminar.

Voor een adequate en efficiënte uitvoering van het beleid is het trainen van kader een prioriteit bij de overheid en met name bij LVV.

Minister Rabin Parmessar benadrukt dat vooral hoger kader noodzakelijk is. Naast kundigheid en kennis is ook het bijscholen van het kader nodig, gezien de wereld steeds aan het veranderen is.

De opgedane kennis zal dan toegepast worden binnen de beleidsstructuren van het ministerie, zo ook de overdracht van kennis aan mede-collega’s en of relevante organisaties.

Voor het seminar voor ‘Agricultural Products Processing and Trading for Suriname’ in Changsa City, Hunan provincie in de Republiek China, zijn 20 mensen van LVV geselecteerd.

Tijdens dat seminar wordt aan de deelnemers inzicht verschaft in de verwerking en verhandeling van landbouwproducten in China. Gedurende het landbouwseminar zullen er enkele bezoekjes worden afgelegd aan de moderne landbouwgronden en –industrieën.

BEKIJK OOK
Aantal nieuwe HIV-infecties in Suriname lijkt weer toe te nemen

Eveneens zal er van gedachteN worden gewisseld met experts van toonaangevende agrarische verwerkings- en handelsbedrijven in Hunan en andere provincies. De deelnemers worden ook geïntroduceerd aan een platform voor economische samenwerking op landbouwgebied. Het seminar duurt van 17 juli tot en met 5 augustus.

Het ministerie van LVV maakt al ruim 6 jaar gebruik van de aangeboden seminars en of trainingen van China. Dit wordt aangeboden aan landen om onder andere de band tussen China en andere landen te intensiveren. Ook in andere landen zoals India, VS en Caribische landen worden kaders gestuurd voor deelname aan seminars of trainingen.

Voor de participatie aan bovengenoemde seminar zijn belanghebbende geselecteerd op basis van hun voorkennis. Het onderdirectoraat Administratieve Diensten c.q. Human Resource Management is belast met deze procedure.