fbpx
Kabinet vp geschokt door heengaan Alendy

GFC NIEUWS- Het kabinet van de vicepresident is zeer geschokt door het heengaan van Caprino “kapi” Alendy (68).

Alendy -e revoorzitter van de politieke partij Broederschap en Eenheid in de Politiek (BEP)- is door de jaren heen uitgegroeid tot een belangrijke en kundige politicus in Suriname.

Zijn politieke ervaring dateert terug tot 1977 (43 jaren).

In 2005 werd Alendy vicevoorzitter van DNA. Aan het eind van dat jaar werd hij onderscheiden met het Gaanman Gazon Matodja Award.

Het Gaanman Gazon Matodja Award of in het Ndyuka: Gaanman Gazon Matodja Daa, is de hoogste Marrononderscheiding. Deze wordt toegekend aan personen en instellingen die zich voor de Surinaamse samenleving in het algemeen, en de Marronsamenleving in het bijzonder, duidelijk zichtbaar verdienstelijk hebben gemaakt.

Voor zijn overlijden diende hij als adviseur van vicepresident Ronnie Brunswijk op het kabinet van de Vicepresident. Hij adviseerde en ondersteunde de vicepresident over onder meer beleidsontwikkelingen en vraagstukken over maatschappelijke aangelegenheden. Ook hier was zijn bijdrage significant.

Als regering betuigen wij ons innig medeleven met de Surinaamse samenleving en alle nabestaanden. Wees getroost door de vele mooie herinneringen over Alendy. De wijze lessen van u zullen wij zeker koesteren.

Het heengaan van Alendy zorgt voor een enorme leegte in ons hart. Er zal verdere afstemming met de familie plaatsvinden omtrent de teraardebestelling.

Waka bun!

Directoraat Volkscommunicatie

Meer nieuws

Lijk 19-jarige visser aangespoeld

GFC NIEUWS- Het ontzielde lichaam van de ongeveer 19-jarige visser Ulrick France is in de vroege ochtend van 23 november nabij de steiger aan de…

“Ook wij gaan weer naar school!”

GFC NIEUWS- Samen met alle scholen is ook de stimulatiegroep voor dove- en slechthorende kinderen van start gegaan met het nieuwe schooljaar.

Geslaagde Independence Day Run 2020

GFC NIEUWS- Nadat al vroeg in het jaar duidelijk werd dat de Srefidensi Marathon dit jaar geen voortgang zou vinden heeft een aantal hardlopers het…

Wegomlegging in verband met 25 november

GFC NIEUWS- In het kader van de herdenking van 45 jaar Staatkundige Onafhankelijkheid, waarbij door de gewapende machten een parade en defilé zal worden gehouden,…

Dorpelingen keuren kaart Wit Santi goed

GFC NIEUWS- Bewoners van Wit Santi in Para hebben afgelopen zaterdag de kaart van het woon- en leefgebied van Wit Santi goedgekeurd tijdens een dorpsvergadering.

Gouddelver vermoedelijk verdronken

GFC NIEUWS- Het levenloos lichaam van de 22-jarige gouddelver Marvin Klassie is op 22 november door andere gouddelvers in een kreek in het dorp Waki…

PAHO doneert aan Volksgezondheid

GFC NIEUWS- De Pan American Health Organization (PAHO)/World Health Organization (WHO) heeft persoonlijke beschermingsmiddelen gedoneerd aan het ministerie van Volksgezondheid.