Kabinet vicepresident benoemt coördinator Preventie, Handhaving en Educatie Covid-19

GFC NIEUWSREDACTIE- Het kabinet van de vicepresident in Suriname is de afgelopen maanden bezig geweest met de implementatie van Covid-19-protocollen om een veilige werkplek te garanderen.

In dit kader is er ook een coördinator benoemd die verantwoordelijk is voor het invoeren en regelmatig monitoren van de technische en organisatorische aanpassingen op het kabinet. Daarnaast krijgt de educatie een belangrijke rol, meldt het Directoraat Volkscommunicatie.

Door middel van een bewustwordingscampagne, die onderdeel is van het gezondheidsbeleid, zullen alle medewerkers op het kabinet gestimuleerd worden een gezonde leefstijl op na te houden.

BEKIJK OOK MEER GFC NIEUWS: Mensen die Janssen prik hebben gehad kunnen baat hebben bij booster met Pfizer of Moderna

Volgens Chantel Vyent, coördinator Preventie, Handhaving en Educatie Covid-19 kabinet vp, is dit een goede stap in de landelijke strijd tegen het virus.

“Het gaat niet alleen om het doorvoeren van de technische- en organisatorische aanpassingen. Niet elke organisatie beseft dat zij zelf verder gezondheidsbeleid moeten ontwikkelen om bij te dragen aan deze strijd. Als je medewerkers mee wil krijgen, moeten ze zich verbonden voelen,” benadrukt ze.

Het is volgens haar daarom zeer gepast dat het kabinet het op deze wijze aanpakt, “want vandaag hebben we Covid-19 en morgen een ander virus.”