fbpx

Kabalebo neemt multipurpose kunstgrasveld in gebruik

GFC NIEUWS- Waarnemend minister van Sport en Jeugdzaken, Lillian Ferrier, heeft in het weekend de opening van het multipurpose kunstgrasveld te Section verricht.

Dit grasveld is in de eerste plaats bestemd voor de jeugd van West-Suriname en is bedoeld om de sport onder de jeugdigen te bevorderen.

De kapiteins van de dorpen Apoera, Section en Washabo hebben er al geruime tijd op aangedrongen kunstgrasvelden aan te leggen voor de jeugd in het gebied.

Nu is dat een feit zegt kapitein Ferdindand Simonds van Section tijdens zijn speech. Ze zijn het ministerie dankbaar voor dit veld en beloven ook het onderhoud ervan goed ter hand te nemen.

Burgermoeder Joanna Aroepa van Kabalebo feliciteerde de gemeenschap met deze mijlpaal. Zij sprak ook de hoop uit dat er goed gebruik gemaakt zal worden van dit veld en dat men er goed voor zal zorgen. Onderhoud van hetgeen van jouw is, is zeer belangrijk.

BEKIJK OOK
Santokhi: 'Er komen betere tijden.'

Minister Ferrier was zeer ingenomen met hetgeen al in het gebied gerealiseerd is. Ze bemoedigde de bevolking op dezelfde voet door te gaan. Ook prees de minister het feit dat de damesvoetbal een snelle groei heeft doorgemaakt in het gebied. De minister vindt dit een positieve zaak en stimuleerde meer vrouwen om aan sport te gaan doen.

Naast het opzetten van het kunstgrasveld zijn ook een aantal jongeren uit het gebied getraind tot Worldcoach.

Deze training werd verzorgd vanuit de KNVB, die ook zorg draagt voor de opzet van kunstgrasvelden in geheel Suriname.

De worldcoaches zullen in de toekomst de jeugdigen moeten begeleiden op het gebied van sport.