fbpx
Kabalebo bindt strijd aan tegen Covid-19

GFC NIEUWS- Het aantal Covid-19 positieve cases in het bestuursressort Kabalebo is de afgelopen periode drastisch toegenomen.

De situatie is alarmerend en dreigt uit de hand te lopen. In het kader van het tegengaan van een uitbraak heeft de districtscommissaris van Kabalebo, Josta Lewis, drastische maatregelen getroffen.

De maatregelen zijn getroffen in samenspraak met het Kabalebo Covid-19 Quick Response Team (Covid-19 QRT) en op advies van medici verbonden aan het Mungra Medisch Centrum (MMC). Het Covid-19 Quik response team bestaat uit afgevaardigden van de bestuursdienst, het MMC, het KPS, het Nationaal leger, het bedrijfsleven, de dorpsbesturen en de Districtsraad.

In korte tijd is het Staatslogeergebouw te Apoera als isolatieruimte in gereedheid gebracht. Hier worden Covid-19 positieve personen ondergebracht. Dit om te voorkomen dat het virus verder verspreid wordt onder familieleden en anderen waarmee men dagelijks in contact komt. Slechts personen zonder onderliggende aandoeningen en milde klachten worden in deze isolatieruimte ondergebracht.

Indien een patiënt onderliggende aandoeningen heeft, wordt die ingestuurd naar een der ziekenhuizen in Nickerie of Paramaribo waar er ruimtes vrij zijn gemaakt voor de behandeling van Covid-19-patiënten.

De districtscommissaris is nu on speaking terms met het bedrijf Greenheart voor het beschikbaar stellen van een gebouw voor quarantaine. In deze ruimtes kunnen suspect cases (personen die in contact zijn gekomen met positieve cases) in quarantaine worden geplaatst. Dit om na te gaan of de personen symptomen van Covid-19 vertonen en ervoor te zorgen dat zij geen andere personen infecteren.

Ook heeft de districtscommissaris besloten alle personen verkeer te land, lucht en water van en naar Nickerie en Paramaribo voor 2 weken stop te zetten. Deze maatregel is genomen op advies van de dienstdoende artsen in het gebied en is bedoeld om het besmettingsgevaar onder controle te krijgen. Samen met het Quick Response Team en de Dorpsbesturen wordt er hard gewerkt aan het indammen van de besmettingen.

Verder is er met de dorpsbesturen overeengekomen dat er harder gewerkt zal worden aan de bewustwording van de burgers. De dorpsbesturen zullen de Basja’s inzetten om huis aan huis met inachtneming van de veiligheidsmaatregelen de burgers bewust te maken van de veiligheidsmaatregelen.

Naar gelang de situatie verergerd, zullen de maatregelen verscherpt worden. De burgermoeder van Kabalebo blijft namens de dorpsbesturen en het Quick Response Team een beroep op de samenleving doen om de Covid-maatregelen streng in acht te nemen en zoveel als mogelijk thuis te blijven.

Meer nieuws

7 nieuwe coronagevallen erbij

GFC NIEUWS- Dinsdag testten 7 personen positief op Covid-19. Paramaribo noteert 6 nieuwe besmettingen en Wanica 1.

BOG houdt drive- thru-uitreiking

GFC NIEUWS- Ter afsluiting van de training Basis Psychosociale Vaardigheden voor COVID-19 hulpverleners heeft er een drive-thru uitreiking plaatsgevonden.

Dringende aanpak natte infrastructuur Saramacca

GFC NIEUWS- Tijdens een spoed onderhoud tussen het DNA-lid Radjendre Debie en districtscommissaris Sherin Bansi-Durga van Saramacca met de minister van Landbouw, Veeteelt en Visserij…

Geen nieuwe Covid-gevallen maandag

GFC NIEUWS- Al twee dagen op rij is niemand positief getest op Covid-19. Het voorbije etmaal zijn 23 testen uitgevoerd en testte iedereen negatief.

Achaibersing buigt zich over knelpunten BBGO

GFC NIEUWS- Minister Armand Achaibersing van Financiën en Planning heeft zich samen met het bestuur van de Bond voor Belangenbehartiging Gepensioneerden uit Overheidsdienst (BBGO) gebogen…

BEP brengt bezoek aan Kwinti en Pamaka Gaaman

GFC NIEUWS- Een delegatie van de politieke partij BEP onder leiding van voorzitter Ronny Asabina heeft op Onafhankelijkheidsdag een kennismakingsbezoek gebracht aan de pas beëdigde…

Succesvolle launch NPS Global Village

GFC NIEUWS- Op initiatief van afdeling Nederland van de Nationale Partij Suriname (NPS) is recent tijdens een virtuele kick-off meeting de NPS Global Village gestart.

Vergunning City Change opgeschort

GFC NIEUWS- De Centrale Bank van Suriname heeft conform artikel 38 lid 2 Wet Toezicht Geldtransactiekantoren 2012 de door haar aan City Change, gevestigd aan…

China wil versterking band met Suriname

GFC NIEUWS- De ambassadeur van China, Liu Quan, heeft tijdens een bezoek aan de minister van Natuurlijke Hulpbronnen (NH), David Abiamofo, het belang van het…