Kaaiman en slangen in mijn huis in Noord! Minister, wanneer worden de sloten schoongemaakt?

“Er komen kaaimannen en slangen in mijn huis. Wanneer in vredesnaam komt OW onze sloten schoonmaken? Er is sprake van enorme begroeiing, veel puin en ook kokosnoten in de sloten. Het regenwater en slootwater kan om die reden niet goed stromen waardoor er nodeloos extreem veel extra water -en andersoortige overlast ontstaat”.

“Ik kan ook niet eens normaal meer van en naar mijn huis rijden want in de zandweg zijn er al tijden over bijna de hele breedte meerdere gigantisch verraderlijke kuilen van wel een meter of dieper. Autobestuurders die dat niet weten blijven met hun voertuig letterlijk vastzitten”, moppert een moeder die woont nabij de Mineervliegstraat in het noorden van Paramaribo, nota bene op Moederdag.

Volgens informatie van mensen in de buurt is er al talloze keren geklaagd, maar de Mineervliegstraat en ook de lange, brede totaal verstopte sloot in de omgeving wordt maar niet aangepakt.

De ernstig gedupeerde bewoners vragen aan minister Pengel van Openbare Werken (OW) wanneer de sloten zullen worden schoongemaakt en de haast onbegaanbare wegen worden aangepakt.

“Ik kan mij niet heugen mensen van OW in onze buurt te hebben gezien”, klinkt het verwijt.

De slachtoffers laten weten veel geloof te hebben in de nieuwe OW- minister. “Hij is een kundig man die weet hoe zaken aangepakt moeten worden. Wij twijfelen dus niet aan zijn kennis en motivatie”.

Maar, zeggen zij verder,  geen enkel voordeel te hebben aan de vele oriëntatiebezoeken van bewindslieden.

“Wij hebben niets daaraan. Wij willen actie en geen leuke praatjes of zoethoudertjes! Zet mankracht, desnoods gedetineerden en materieel in om de problemen waarmee wij al jaren worden geconfronteerd  daadwerkelijk zo snel mogelijk op te lossen.”

“Al maanden bel ik met OW om klachten door te geven over de verstopte sloot in mijn straat. Ook ontbreken al jarenlang veel zeefrioolputten langs veel wegen in de buurt waardoor er nodeloos verstoppingen zijn ontstaan in het afwateringssysteem. Bij elke regenbui hebben wij dagenlang een “rivier” pal voorin”, laat een ander slachtoffer dat woont aan de Rubenstraat aan GFC Nieuws weten.

Het is  vooralsnog onduidelijk op welk termijn het ministerie voornemens is de problemen in de wijken structureel aan te pakken.

Overige berichten