Justitieminister van der San met ontslag

Minister Eugene van der San van Justitie en Politie gaat met ontslag.

De minister zou maandag op zijn persconferentie verregaande beschuldigingen hebben gedaan richting de directeur van het Bureau Nationale Veiligheid, Melvin Linscheer. Die zou contacten onderhouden met VHP-leider Chandrikapersad Santokhi.

De minister belegde de persconferentie om in te gaan op uitspraken van de VHP in een persbericht aangaande de aanpak van de criminaliteit. Van der San meende dat er een scenario aan de gang is.

Ook beschuldigde hij Linscheer ervan informatie te delen met Santokhi, waardoor zijn beleid wordt gefrustreerd.

Van der San noemde Santokhi een vijand. Ook zijn broer, Armand van der San, moest het tijdens de persconferentie ontgelden, omdat die hem in een programma op ABC niet in bescherming neemt.

De vorige week kwam de minister reeds in aanvaring met DNA-leden van de oppositie. Hij noemde onder meer Azizkoemar Gajadien ‘joo koe’.

Kort na zijn aantreden, kwam van der San reeds in opspraak met zijn uitspraak over het neerschieten van personen in Chinese winkels die verdacht overkomen.

Van der San nam ruim twee maanden terug het roer over van Jennifer van Dijk-Silos die bedankt werd door president Desi Bouterse.(GFC)

Overige berichten