Justitieminister loog over samenwerking Trump met Russen

Redactie GFC Nieuws — Minister William Barr (Justitie) misleidde het land over een onderzoek naar strafbare handelingen van Donald Trump. Hij loog tegen het Congres over de uitkomst van dat onderzoek. Toen deed hij iets ergers: hij zei feitelijk dat de president van de Verenigde Staten boven de wet staat.

Dat betoogt Adam Schiff in een opiniestuk in USA Today. Schiff is o.a. lid van de Juridische commissie en de Selectiecommissie voor Inlichtingendiensten van het Amerikaanse Huis van Afgevaardigden.

Na het onderzoek van speciaal aanklager Robert Mueller naar een mogelijke strafbare samenwerking van het campagneteam van Donald Trump met de Russen, werd zijn eindverslag niet gewoon vrijgegeven.

Barr bracht de 448 pagina’s van het rapport terug tot 4 A4-tjes waarin hij zei dat er geen bewijs was van een ongeoorloofde samenwerking van het team-Trump met de Russen. Bovendien zou er geen bewijs zijn dat Trump de rechtsgang had belemmerd.

Nadat het volledige rapport eindelijk werd vrijgegeven, bleek echter dat Mueller vele voorbeelden had gegeven van samenspanning van Rusland met het Trump-kamp.

Schiff concludeert dat Barr Trump hielp het land te misleiden. Hij had bovendien meermalen gelogen over de inhoud van het rapport en de communicatie met Mueller hierover.

Adam Schiff maakt daarom de gevolgtrekking dat William Barr de op één na gevaarlijkste man in het land is.

Overige berichten