fbpx
Justitieminister loog over samenwerking Trump met Russen

Redactie GFC Nieuws — Minister William Barr (Justitie) misleidde het land over een onderzoek naar strafbare handelingen van Donald Trump. Hij loog tegen het Congres over de uitkomst van dat onderzoek. Toen deed hij iets ergers: hij zei feitelijk dat de president van de Verenigde Staten boven de wet staat.

Dat betoogt Adam Schiff in een opiniestuk in USA Today. Schiff is o.a. lid van de Juridische commissie en de Selectiecommissie voor Inlichtingendiensten van het Amerikaanse Huis van Afgevaardigden.

Na het onderzoek van speciaal aanklager Robert Mueller naar een mogelijke strafbare samenwerking van het campagneteam van Donald Trump met de Russen, werd zijn eindverslag niet gewoon vrijgegeven.

Barr bracht de 448 pagina’s van het rapport terug tot 4 A4-tjes waarin hij zei dat er geen bewijs was van een ongeoorloofde samenwerking van het team-Trump met de Russen. Bovendien zou er geen bewijs zijn dat Trump de rechtsgang had belemmerd.

Nadat het volledige rapport eindelijk werd vrijgegeven, bleek echter dat Mueller vele voorbeelden had gegeven van samenspanning van Rusland met het Trump-kamp.

Schiff concludeert dat Barr Trump hielp het land te misleiden. Hij had bovendien meermalen gelogen over de inhoud van het rapport en de communicatie met Mueller hierover.

Adam Schiff maakt daarom de gevolgtrekking dat William Barr de op één na gevaarlijkste man in het land is.

Meer nieuws

Nieuwe RvC bij BGVS

GFC NIEUWS- Het Bedrijf Geneesmiddelen Voorziening Suriname (BGVS) heeft een nieuwe raad van commissarissen (RvC).

“Suriname staat er als land”

GFC NIEUWS- “Sommigen zeggen dat ons land 45 jaar heeft verkwist. Anderen spreken van verloren dromen. Ik zie dat anders. Ik zie een land dat…

5 nieuwe coronagevallen genoteerd

GFC NIEUWS- 5 personen zijn besmet geraakt met het coronavirus. Deze gevallen deden zich voor in Paramaribo (2), Wanica (2) en Para (1)

Lijk 19-jarige visser aangespoeld

GFC NIEUWS- Het ontzielde lichaam van de ongeveer 19-jarige visser Ulrick France is in de vroege ochtend van 23 november nabij de steiger aan de…

“Ook wij gaan weer naar school!”

GFC NIEUWS- Samen met alle scholen is ook de stimulatiegroep voor dove- en slechthorende kinderen van start gegaan met het nieuwe schooljaar.

Geslaagde Independence Day Run 2020

GFC NIEUWS- Nadat al vroeg in het jaar duidelijk werd dat de Srefidensi Marathon dit jaar geen voortgang zou vinden heeft een aantal hardlopers het…

Wegomlegging in verband met 25 november

GFC NIEUWS- In het kader van de herdenking van 45 jaar Staatkundige Onafhankelijkheid, waarbij door de gewapende machten een parade en defilé zal worden gehouden,…