fbpx

Justitieminister Getrouw is samenleving dankbaar voor ondersteuning politie

De meeste strafbare feiten worden opgelost door de informatie vanuit de samenleving en zou zonder hun hulp het niet lukken, laat de minister van Justitie en politie, Stuart Getrouw, optekenen.

De bewindsman geeft aan de samenleving meer dan dankbaar te zijn en roept hen op de politie te blijven ondersteunen. Door de hulp vanuit de gemeenschap zijn reeds tal van berovingen opgelost, zegt hij in het programma Opinie.

“De politie heeft een tiplijn en er is zoveel gedaan om de meldingen anoniem te laten plaatsvinden, omdat de burger beschermd moet worden. Als de bescherming van de burgers niet kan worden gegarandeerd, heeft de politie een probleem. De oren en ogen vanuit de samenleving hebben we nodig. Op dit vlak zal er ook verscherping komen”, kondigt de Juspolminister aan.

De launch van een nieuwe cloud zal plaatsvinden, waarin men via deze digitale wereld rechtstreeks informatie kan doen toekomen aan justitie. Door gebruik te maken van deze cloud blijft de anonimiteit van de gebruiker gegarandeerd. De minister geeft de garantie dat personen die de juiste informatie verschaffen aan justitie, beschermd zullen worden.

BEKIJK OOK
Suriname per 1 oktober voorzitter Permanente Raad OAS

De minister gaf verder aan dat controle en surveillance nooit voldoende zullen zijn om de criminaliteit in te dammen. “Het veiligheidsgevoel begint bij de jezelf. Waarvoor kiest je, ben je bereid te werken, wil jezelf in je levensonderhoud voorzien op de juiste wijze, het is de keuze die jij maakt als individu. Laten we daaraan beginnen te werken”, zegt minister Getrouw.

“De overheid is belast met de handhaving en controle en moet daaraan zo goed mogelijk invulling geven”, besluit hij.