Justitieminister betreurt betrokkenheid agenten bij drugsactiviteiten

GFC NIEUWSREDACTIE- Minister Kenneth Amoksi van Justitie & Politie in Suriname betreurt het dat politiefunctionarissen betrokken zijn bij verschillende drugsgerelateerde activiteiten.

Het is een vervelende zaak wanneer wethandhavers in aanraking komen met de justitie.

Amoksi geeft aan dat er continu screening plaatsvindt bij de personen die hoogwaardigheidsbekleders beschermen, maar je bent nooit voorzichtig genoeg.

De afgelopen week zijn “nog twee aanhoudingen in de case Smaragdstraat” verricht. De twee verdachten, oud-politiecommissaris Ruben Peiter en inspecteur van politie, Dennis Esajas, (beveiligingsman van vicepresident Ronnie Brunswijk) hebben beperkingen opgelegd gekregen.

Gedurende de twee weken mag er geen vrij verkeer zijn tussen de verdachten en hun raadslieden. Op 1 september is meer dan 400 kg cocaïne onderschept in een bestelbusje aan de Smaragdstraat in Paramaribo-noord.

Een vrouw met de Dominicaanse nationaliteit, die in de woning aanwezig was tijdens de inval van de politie, werd toen in verzekering gesteld. Zij bevindt zich nog in detentie.

Peiter en Esajas hebben waarschijnlijk het bestelbusje gereden van Moengo naar de Smaragdstraat.

Het spul is vermoedelijk afkomstig uit het uitgebrande vliegtuig dat ontdekt werd bij Adyumabergi. De piloten zijn niet achterhaald.