JusPol wil saamhorigheid personeel verschillende diensten bevorderen

Het ministerie van Justitie en Politie (JusPol) heeft in verband met de herdenking van 155 jaar afschaffing van de slavernij aandacht besteed aan de saamhorigheid onder het personeel. Tijdens een viering afgelopen vrijdag is getracht het personeel van de verschillende diensten van het ministerie bijeen te brengen en samen stil te staan bij het thema saamhorigheid.

Het directieteam van Justitie en Politie, de leiding van het Korps Politie Suriname (KPS), het Korps Brandweer Suriname (KBS), de Beveiliging en Bijstandsdienst Suriname(BBS) en het Korps Penitentiaire Ambtenaren (KPA) waren aanwezig.

Volgens de directeur van Justitie, Marianne Chin A Fat, is het doel van de viering bereikt. Het personeel is goed opgekomen en aan de gastvrijheid was duidelijk te merken dat de behoefte er was om een dergelijke viering te houden. Het personeel was gekleed in de klederdrachten van de verschillende etnische groepen in ons land.

Aan de viering was er ook een prijs verbonden voor de best geklede prodo man en prodo misi. Soedesh Jhingoeri en Patricia Rokette zijn tot prodo man en prodo misi uitgeroepen, en ontvingen elk een pakketje. De prijzen werden door directeur Chin A Fat en de directeur Operationele Diensten, Lucretia Redan, aan de winnaars overhandigd. Na het ontvangen van de prijzen moest het koppel samen dansen.

De medewerkers en de genodigden mochten na het formeel gedeelte de benen losgooien op de tonen van de kasekoformatie Pruberi. De personeelsleden waren tot in de middag gezellig samen.(GFC)