fbpx

JusPol opent politie-unit voor VCB

GFC NIEUWS- Het ministerie van Justitie en Politie (JusPol) heeft voor de Surinaamse Volkskredietbank (VCB) tegenover de Centrale Markt aan de Waterkant een unit van de politie in gebruik genomen.

Met deze speciale unit wil het ministerie meer zichtbaarheid van de politie in de binnenstad van Paramaribo.

Minister Stuart Getrouw zei bij de ingebruikname vrijdag dat dit project een project is dat hij reeds lang wilde uitvoeren.

Met het oog op de beweging in de omgeving en de strategische doelen die het ministerie wenst te bereiken, was het volgens minister Stuart Getrouw tijd om de unit te openen.

“Door het plaatsen van de unit denk ik dat de bereikbaarheid van en naar de politie zal worden verkort. Hiermee vindt verscherping van de handhaving van de openbare orde en rust als ook de criminaliteitsbeheersing plaats”, zegt minister Getrouw.

Volgens de bewindsman zal er ook vanuit deze eenheid de beheersdaden voor de ordehandhaving van het verkeer, zowel het rollend als het voetverkeer plaatsvinden.

Hij bedankte de Volkskredietbank voor de ondersteuning en de goede samenwerking. Dit geeft volgens hem in het bijzonder aan hoe goed de samenwerking is tussen de publieke en private sector.

BEKIJK OOK
JusPol waardeert SEH voor behandelen verkeersslachtoffers

“De unit is een handreiking naar de samenleving toe voor een goede en betere dienstverlening van de politie”, stelt de minister.

Korpschef Roberto Prade gaf aan dat het de bedoeling is dat de politie vanuit de unit de controlewerkzaamheden zal uitvoeren op de wegen in de omgeving en de Centrale markt.

“We hebben vaker van mensen vernomen dat het lijkt alsof de politie die in de markt is gehuisvest, daar zit te schuilen. Nu is de politie zichtbaar”, zegt de korpschef.

Hij riep de samenleving op om dankbaar en gretig gebruik te maken van de mogelijkheden die er nu geschapen zijn. “Wij gaan sowieso nadien evalueren en kijken hoe het zal werken. Daar waar er moet worden aangescherpt, zullen we dat sowieso doen”, aldus de korpschef.

De politiepost in de Centrale Markt blijft gehandhaafd.