fbpx

Juspol-minister treft ingrijpende veiligheidsmaatregelen in Para

GFC NIEUWS-Het veiligheidsbeleid in Para wordt drastisch versterpt door ingrijpen van Justitie en Politie.

Op Onverdacht/Billiton komt er binnenkort een permanente vestiging van het Regionaal Bijstands Team (RBT).

In het Carolinagebied zal de politie 24 uur aanwezig zijn, de Maritieme Politie zal vanaf dit weekend gedurende de vakantieperiode ook een post hebben nabij plantage Ayo en de politiesurveillance zal te land en te water worden opgevoerd.

Deze beleidsmaatregelen werden vandaag aangekondigd door Justitie en Politieminister, Stuart Getrouw, tijdens een overleg met districtscommissaris (dc) Armand Jurel.

Volgens dc Jurel is het Carolinagebied bron van commerciële activiteiten (hout, goud en steenslag), waardoor veel mensen het gebied intrekken.

De omliggende dorpen worden geteisterd door roofovervallen en diefstallen. Issues aangaande deze criminele handelingen zijn de bewindsman bekend.

Het Korps Politie Suriname (KPS) heeft de wanorde op de Surinamerivier met party’s en pleziervaartuigen ook al in het vizier.

De introductie van de nieuwe maatregelen was volgens Getrouw al in voorbereiding om onder meer de orde en rust in de samenleving binnen dit gebied te vergroten.

Minister Getrouw brengt spoedig, samen met de korpsleiding en het Directoraat Nationale Veiligheid (DNV), een werkbezoek aan verschillende Inheemse dorpen in Para.

Alle andere veiligheidsvraagstukken zullen hierbij worden aangehoord en op kort termijn aangepakt door middel van adequate en effectieve maatregelen.

De Stichting Bosbeheer en Bostoezicht zal ook bij deze hoorzittingen participeren voor een betere regulering van de commerciële houtactiviteiten in het Carolinagebied.

OOK INTERESSANT
Rust teruggekeerd binnen Esther Stichting