Juspol lanceert project Veiligheidszone Paramaribo Centrum

GFC NIEUWSREDACTIE- De minister van Justitie en Politie, Kenneth Amoksi, heeft het project Veiligheidszone Paramaribo Centrum gelanceerd.
Dit veiligheidsproject vloeit voort uit een “Concept Criminaliteits- Urgentieplan” van het ministerie, welke voorziet in enkele strategische- en operationele maatregelen.
De launch vond plaats op 5 januari in aanwezigheid van vertegenwoordigers van het Korps Politie Suriname( KPS), de Beveiligings- en Bijstandsdienst Suriname (BBS), Centrale Bank van Suriname (CBvS) en de voorzitter van de stichting Uitgaanscentrum (UPS).
De minister heeft aangegeven dat er voor het centrum gekozen is, omdat het bestuurs-, financieel- en uitgaanscentrum in het verzorgingsgebied is.
Dit project past goed in de visie van de regering namelijk, dat veiligheid ook een gedeelde verantwoordelijkheid is tussen overheid en burgerij. In hoofdzaak zal het project bestaan uit surveillance en wel 24 uur per voertuig, maar ook te voet of op de fiets door de Politie Bikers. De surveillance heeft een preventieve werking en het geeft aan dat er overheidsgezag aanwezig is als ook het veiligheidsgevoel aan de burger.
BBS’ers en veiligheidspersoneel van de CBvS hebben de status van buitengewoon agent van politie en zullen ook aan dit project hun bijdrage leveren.
De Justitieminister haalde ook aan dat UPS-voorzitter Robbin Roemer enthousiast is over het project. “Vanuit het ministerie zal er alles gedaan worden om samen met deze stichting de veiligheid te garanderen in het uitgaanscentrum”, maakte Amoksi duidelijk.
Met de algehele leiding van het project is belast de regio-commandant van Paramaribo Centrum, hoofdinspecteur Orlando Jacott. Voor het bijsturen van het project zal er een wekelijkse evaluatie plaatsvinden, terwijl de data vergeleken zullen worden.
Na Paramaribo zal Juspol door gaan met de initiatieven en is dan Lelydorp en omgeving aan de beurt. Hierna volgen Moengo, Albina, Nickerie, Koewarasan, Boma en omgeving.
Minister Kenneth Amoksi heeft tot slot een oproep gedaan aan de samenleving om alles wat zij ziet door te geven aan de politie, omdat er met die medewerking samen gebouwd kan worden aan een veilige samenleving.