JusPol en samenwerkende partners sluiten muziekproject af

De afdeling Justitiële Kinderbescherming (JKB) van het ministerie van Justitie en Politie ( JusPol) heeft in samenwerking met de stichting Vania B en de United Nations Children’s Fund (Unicef) een muziekproject uitgevoerd. Dit muziekproject is voor de derde keer uitgevoerd voor jeugdigen in het Jeugd Opvoedingsgesticht (JOG) te Santo Boma. De eerste twee keren was het een samenwerking tussen JKB met andere organisaties.

Het thema van het project is “2e kans” en vond plaats van april tot en met augustus. Het muziekproject is afgesloten met een CD die is uitgebracht door de jeugdigen, zegt het hoofd van JKB Marsha van Halen.

De minister van JusPol, Stuart Getrouw, en andere genodigden waren ook getuige van deze activiteit die bij het JOG te Santo Boma is gehouden. Zij mochten uit handen van de pupillen een cd in ontvangst nemen en ook genieten van 4 liederen uit de 9 tracks bestaande cd.

In de vier maanden hebben de jeugdigen veel opgestoken uit de motivatiesessies van verschillende muziekdeskundigen met name: Enver Panka, Rolinzo Huur en Nephil Stekkel.

Onder begeleiding van de verschillende muziekdeskundigen hebben zij hun eigen liederen gecomponeerd en professioneel opgenomen. Ceagan Kammeron en Marvin Bendt van Stichting Vania B waren verantwoordelijk voor de muziekproductie.

Het was een emotioneel moment toen de minister zijn cd in ontvangst nam uit handen van een van de jeugdigen en ook toen de jeugdofficier Mureye Winter een woord tot ze richtte bij het in ontvangst nemen van haar cd.

Overige berichten