fbpx

Juspol-autoriteiten ’s nachts op pad voor verkenning criminaliteitsdreigingen

GFC NIEUWS- De minister van Justitie en Politie en de korpschef vergewissen zich in de nachtelijke uren persoonlijk op verschillende potentiële locaties van criminaliteitsdreiging.

Hiermee overtuigen zij zich over de toestanden die zich voordoen, meldt het Burger Informatie Centrum (BIC) Para.

Afgelopen weekend hebben deze autoriteiten samen met districtscommissaris (dc), Armand Jurel, vriend en vijand verrast met hun actie in het Carolinagebied waar laat in de avond en tegen de regels in houttransport plaatsvindt, gepaard met andere wanordelijke gedragingen.

Vanwege de berovingen die in de Inheemse en Marrondorpen in Carolina plaatsvinden, heeft het traditioneel gezag op diverse momenten hun beklag hierover gedaan bij dc Jurel.

Volgens de burgervader trekt de aanwezigheid van goud, grind en hout in het gebied de aandacht van vele personen, waaronder ook de rovers.

BEKIJK OOK
16 personen, waaronder 13 voetballers met aanhang, aangehouden door politie Zanderij

De minister wilt in versneld tempo enkele veiligheidsmaatregelen treffen in het gebied, waaronder ook een politiepost met 24 uur politiebemanning.

De controlepost van het Quick Response team (BAVP’er post) nabij het Inheemse dorp Cassipora, werd in het weekend bemand door de functionarissen gedurende de hele avond. De BAVP’ers werden daarbij ook ondersteund bij hun controle- en bewakingswerkzaamheden.

Het dorpsbestuur vergezelde het team, nadat zij het bericht kreeg dat de autoriteiten de post hielpen bemannen.

Kapitein Muriël Fernandes is blij met de solidariteit van de minister en zal meehelpen plannen te maken voor de tactische operationalisering van de politiepost in haar gebied.