Juryleden SBWB verstrekt met technische vaardigheden

De Surinaams Bodybuilding & Weightlifting Bond (SBWB) heeft vijf juryleden van 13-16 juli naar Guyana afgevaardigd voor deelname aan de IFBB Judging and Technical Seminar. Het Seminaar werd verzorgd door Errol Williams, CAC/IFBB Chairman of the Judge Committee.

Op het seminaar zijn de judging en technische aspecten van de verschillende Bodybuilding en Fitness categorieën behandeld conform de recente IFBB-regels. Alle juryleden hebben aan het einde van het seminaar een certificaat van deelname ontvangen.

Voor de doorstroming tot Regional Judge is er een schriftelijk examen afgelegd, waarvoor drie van de vijf jury leden zich hebben gekwalificeerd. Deze juryleden kunnen door de SBWB worden voorgedragen bij de IFBB om bij een CAC/IFBB-wedstrijd te fungeren als schaduw judge om de Licentie Regional Judge te krijgen.

Het betreft in deze: Marciano Dasai, Robert Haakmat en Milton Haynes. De opgedane kennis zal verder worden gedeeld met de overige juryleden, atleten en gym-owners, wat ongetwijfeld zal moeten bijdragen tot een kwalitatieve verbetering van het jureren in het bijzonder en de Bodybuilding en Fitness sport in het algemeen.

In het kader hiervan organiseert de SBWB aanstaande zondag een seminar.