fbpx

Warning: Trying to access array offset on value of type bool in /home/gfcnieu1/public_html/wp-content/themes/mts_newsonline/functions.php on line 175

Jurgen Themen uitgeschakeld voor verdere deelname CAC Games

In Estadio Rafael Cotes in Barranquilla, Colombia kwamen de Surinaamse sprinters Jurgen Themen, Jeffrey Vanan en Sunayna Wahi zondag in actie op de 100 meter tijdens de 23ste Centraal-Amerikaanse en Caribische Spelen. Aanvankelijk was dat stadion aangewezen als trainingscomplex en zouden de wedstrijden plaatsvinden in Estadio Metropolitano Roberto Meléndez. De wedstrijden werden gehouden in Rafael Cotes waar de wind vrij spel had.

Themen beet de spits af. Hij zat in serie 2 en werd vierde in 10,55 seconden. Omdat slechts de top drie automatisch verzekerd was van een plek in de halve finale was Themen in de wachtkamer. De heat werd gewonnen door Mario Burke van Barbados (10,21), gevolgd door Christopher Valdez Guzman van de Dominicaanse Republiek (10,22) en Harlyn Anyel Perez Acosta van Cuba (10,37).

Jeffrey Vanan kwam uit in heat 3 en werd vijfde in 10,48 seconden. Ook hij moest – net als Themen – tot de vierde tevens laatste heat wachten om te weten of hij verder kon. Winnaar werd de Jamaicaan Javoy Tucker in 10,09, runner-up werd de Cubaan Reynier Mena Berenguer in 10,10 en derde Jason Rogers van Sint Kitts en Nevis in 10,17.

Na de vier series waren twaalf man zeker van een doorgang naar de halve finale. De resterende vier plekken gingen naar de vier snelste tijden buiten de automatische qualifiers: Fredd Dorsey III van de Amerikaanse Maagdeneilanden (10,33) uit serie 1, Shaquoy Stephens van de Britse Maagdeneilanden (10,46) en Jeffrey Vanan (10,48) uit serie 3 en de Trinidadiaan Keston Bledman (10,38) uit serie 4.

Voor Jurgen Themen van Suriname betekende dat dat hij was uitgeschakeld en dat zijn CAC Games al na één race voorbij zijn. Overall eindigt hij als achttiende in het deelnemersveld van 28 man.

Na de heren kwam Sunayna Wahi op de baan. In serie 2 werd ze zesde in 11,90 seconden. Andrea Purica Guevara van Venezuela ging als eerste over de finish in 11,24 seconden, gevolgd door Zakiyah Denoon van Trinidad en Tobago (11,49), Mariely Sanchez Hichez van de Dominicaanse Republiek (11,54) en Laverne Jones van de Amerikaanse Maagdeneilanden (11,66). Rosa Baltazar Leiva van Guatemala startte, maar maakte de race niet af.

OOK INTERESSANT
LVV leert leerlingen van Alexander Sweetschool planten

Bij de vrouwen was de top vier zeker van een plek in de halve finale. De vier snelste tijden daarna kwamen op naam van Shenel Crooke van Sint Kitts en Nevis (11,64) en Taahira Butterfield van Bermuda (11,88) uit serie 1, de Cubaanse Geylis Montes Bacallao (11,74) uit serie 2 en Tracy Joseph Hamlet van Costa Rica (11,87) uit serie 3. Dat betekende dat ook voor Sunayna Wahi na één race klaar was op de 100 meter; overall werd ze zeventiende onder de 22 sprinters.

Na iets meer dan 3,5 uur liep Vanan de halve finale. Hij zat in de tweede serie en werd laatste, achtste in 10,64 seconden. De heat werd gewonnen door Cejhae Greene van Antigua en Barbuda in 10,00 seconden. Hij brak het twaalf jaar oude Cacso-record van Churandy Martina van Curaçao, die op 26 juli 2006 eveneens in Colombia, maar dan in Cartagena, 10,06 had gelopen

Reacties Surinamers

Vanan: “Het is niet gegaan zoals gepland, maar ik ben wel blij met mijn resultaat.” Rond zijn deelname op dit onderdeel is er veel te doen geweest. Hij had eerder in de week in Colombia moeten zijn, maar miste zijn vlucht. Omdat hij pas zaterdag zou aankomen, besloot de Surinaamse Atletiekbond hem van de 100 meter af te halen. Echter, op de wedstrijddag vond Vanan zich fit genoeg en wilde hij normaal de 100 meter lopen. In eerste instantie weigerde de organisatie, maar naderhand werd hij toch toegelaten tot de race.

Themen: “Mijn serie was de enige met tegenwind (-0,4), maar dat is niet aan te vechten. Als ik wind had van +2 had ik ook 10,48 of zelfs 10,45 gelopen. Ik ben teleurgesteld want ik wilde de semis lopen. Het heeft een haartje gescheeld.”

Wahi: “Mijn start was niet de beste en kon niet recoveren.” Wahi zegt dat ze het trainingsschema waar ze dit jaar mee is begonnen “behoorlijk goed evalueren”.

Zowel zij als Vanan loopt dinsdag de 200 meter.(GFC)