fbpx

Warning: Trying to access array offset on value of type bool in /home/gfcnieu1/public_html/wp-content/themes/mts_newsonline/functions.php on line 175

Jurgen Themen en Sunayna Wahi vandaag in actie tijdens CAC Games

Met het onderdeel atletiek wordt tijdens de CAC Games 2018 zondag een aanvang gemaakt. Jurgen Themen en Sunayna Wahi van Suriname komen beiden uit op de 100 meter sprint. Dinsdag doen Wahi en Jeffrey Vanan mee aan de 200 meter sprint. Miguel van Assen (hink-stap-springen) sluit af op 2 augustus om kwart voor acht ‘s avonds Surinaamse tijd.

Themen loopt zondagavond om zeven over zeven Surinaamse tijd in baan vijf van de tweede serie. Er zijn totaal vier heats I’m de eerste ronde (28 man). Zestien stromen door naar de halve finales: de topdrie van elke serie en de volgende vier snelste tijden. Themen, 32 jaar, heeft een season-best van 10,49. Zijn personal-best is 10,13. “Ik heb gepiekt voor Cacso. Mijn hele goal is om juli en augustus hard te lopen. Ik kijk uit naar mijn beste prestatie van het jaar.”

OOK INTERESSANT
Geldwisselkantoor Suri-Change in Amsterdam getroffen door nieuwe ontploffing

Wahi loopt om vijf over half acht ‘s avonds. Ook zij zit in heat twee, maar loopt in baan zeven. Bij de vrouwen zijn er 23 sprinters in drie series van wie de topvier én de volgende vier snelsten zich kwalificeren voor de semis. Wahi’s beste seizoentijd is 11,67 seconden en haar PB 11,42.. “Mijn doel is om op beide onderdelen in de finale te staan. Ik ga alles op alles zetten om Suriname op het podium te krijgen”, aldus de 27-jarige.

Tussen 22:45 en 23:06 uur Surinaamse tijd worden vandaag direct de halve finales gelopen.

Zaterdagavond plaatselijke is Jeffrey Vanan in Colombia aangekomen. Hetzelfde geldt voor atletiekcoach Lazaro Valderon Munder.(GFC)