Jurel wil betere veiligheidszorg en orde handhaving in Para

Veiligheidsactoren in het district Para hebben vrijdag in een evaluatiemeeting met districtscommissaris (dc) Armand Jurel gesproken over de verbetering van de surviceverlening naar de gemeenschap toe.

Logistieke faciliteiten, onderbezetting en alcoholmisbruik zijn dreigementen voor de veiligheid in Para, maar de politie, brandweer, Nationaal Leger, Bureau voor Openbare Gezondheidszorg en de bestuursdienst slaan hun handen in elkaar om de veiligheid in het district structureel te garanderen.

De verschillende diensten hebben specifiek aangegeven wat de tekortkomingen zijn en welke maatregelen door de districtsleiding getroffen kunnen worden.

Bij de presentatie van de politie-ressortscommandanten over strafbare feiten van het afgelopen dienstjaar is gebleken dat er een lichte stijging te merken is van de criminaliteit in het district Para.

Logistieke problemen zoals transport- en accommodatiefaciliteiten en onderbezetting is een heikel punt, om gepast dienst te doen bij de veiligheidsactoren.

Volgens de Gewestelijk Brandweer Commandant (GBC) van Para is de voorziening in brandveiligheid ook niet wat het wezen moet.

Verbetering van de locatiefaciliteiten en decentralisatie van de brandpreventie zijn verbeterpunten die genoemd zijn bij de meeting. De brandweer van Para gaat zich dit jaar meer focussen op voorlichting in community safety en zelf handelen.

Het alcoholmisbruik tot laat in de avond voor de winkels/supermarkten baadt de gemeenschap en de politie ook zorgen.

Vechtpartijen, bedreigingen en vernielingen zijn het gevolg van overmatig alcohol gebruik. Er wordt ook tot laat in de avond lawaai gemaakt, wat overlast veroorzaakt bij de plaatselijke gemeenschap.

De burgervader heeft ook veel klachten van de gemeenschap en is het gedrag van de vandalisten beu.

De burgervader heeft besloten om de openingstijden van alle winkels krachtens de Wet op Drankhuizen en wet op huizen van Openbare Vermakelijkheden in te korten tot 22.00 uur. Deze regel gaat op maandag 8 januari in.

Het is ook streng verboden om zich voor de winkels op te houden met alcoholhoudende dranken, omdat aan winkeliers/supermarkten geen barvergunningen worden verstrekt.

Jurel heeft afspraken met de politie om extra surveillance uit te voeren. Tegen mensen die in ongepaste dronkenschap verkeren en zich misdragen zal meteen worden opgetreden.

Alle vergunningen voor eet- en drinkgelagen worden ingetrokken en opnieuw verleend met de nadrukkelijke voorwaarden voor opening- en sluitingstijden.(GFC)

Overige berichten