fbpx
Jurel draait alle versoepelingsmaatregelen in Para terug

GFC NIEUWS- Alle aangekondigde versoepelingsmaatregelen op recreatieoorden en horecabedrijven in Para worden teruggedraaid door districtscommissaris Armand Jurel.

De recreatieoorden in Para worden per onmiddellijke ingang gesloten, meeneemservice voor restaurants en andere eethuizen en consumptie in bars of voor winkelpanden is verboden.

“Het commissariaat van Para stopt in beginsel ook de administratieve dienstverlening voor twee weken. Uitzonderingen zijn mogelijk. Vuilophaalmedewerkers en bestuursambtenaren zullen beperkt hun werk voortzetten en alleen op afroep beschikbaar zijn”, zegt Jurel.

De meest recente uitbraak van COVID-19 besmettingen in Suriname, waarbij de code rood van kracht is, maakt dat de burgervader deze maatregelen noodzakelijk acht.

Jurel waarschuwt winkeliers die alcohol verkopen aan klanten die het ter plekke consumeren, om zulks na te laten en zegt dat de autoriteiten van het district zullen optreden tegen alle samenscholingen met meer dan 5 personen.

De burgervader roept alle ondernemers en de gemeenschap van Para op om terug te gaan naar de hoogste voorzorgsmaatregelen om zodoende gezamenlijk besmettingen tegen te gaan.

Meer nieuws

Geen nieuwe Covid-gevallen maandag

GFC NIEUWS- Al twee dagen op rij is niemand positief getest op Covid-19. Het voorbije etmaal zijn 23 testen uitgevoerd en testte iedereen negatief.

Achaibersing buigt zich over knelpunten BBGO

GFC NIEUWS- Minister Armand Achaibersing van Financiën en Planning heeft zich samen met het bestuur van de Bond voor Belangenbehartiging Gepensioneerden uit Overheidsdienst (BBGO) gebogen…

BEP brengt bezoek aan Kwinti en Pamaka Gaaman

GFC NIEUWS- Een delegatie van de politieke partij BEP onder leiding van voorzitter Ronny Asabina heeft op Onafhankelijkheidsdag een kennismakingsbezoek gebracht aan de pas beëdigde…

Succesvolle launch NPS Global Village

GFC NIEUWS- Op initiatief van afdeling Nederland van de Nationale Partij Suriname (NPS) is recent tijdens een virtuele kick-off meeting de NPS Global Village gestart.

Vergunning City Change opgeschort

GFC NIEUWS- De Centrale Bank van Suriname heeft conform artikel 38 lid 2 Wet Toezicht Geldtransactiekantoren 2012 de door haar aan City Change, gevestigd aan…

China wil versterking band met Suriname

GFC NIEUWS- De ambassadeur van China, Liu Quan, heeft tijdens een bezoek aan de minister van Natuurlijke Hulpbronnen (NH), David Abiamofo, het belang van het…

Man (26) overleden na botsing met boom

GFC NIEUWS- 29/11/20- Bij een eenzijdig ongeval is zondagmorgen een 26- jarige man om het leven gekomen. Getuigen hebben het slachtoffer nog gereanimeerd.

Covid-19: 82 testen, 1 positief

GFC NIEUWS- Het afgelopen etmaal testte slechts 1 persoon in Paramaribo positief op Covid-19. In totaal zijn 82 testen uitgevoerd.

Wayana willen eeuwenoud pad herstellen

GFC NIEUWS- Door een historisch looppad van de Wayana in Zuid-Oost Suriname weer open te kappen, kunnen de Wayana Inheemsen, die dorpen hebben in zowel…