fbpx

Juist in deze coronaperiode voldoende yoghurt gebruiken, zeggen topexperts

GFC NIEUWS- GEZONDHEIDSREDACTIE, door P. PETERSON, Ph.D. – Juist in deze tijd waarin het coronavirus op de loer ligt, is het zeer belangrijk om je weerstand extra te versterken. Een internationaal gediplomeerde expert van Constantin met meer dan 20 jaren ervaring legt aan GFC Nieuws uit waarom het advies wordt gegeven om witte ongesuikerde yoghurt te gebruiken.

“Yoghurt is rijk aan probiotica. Veel wetenschappelijke studies hebben uitgewezen dat een speciale combinatie yoghurtsoorten een positief effect kan hebben op het immuunsysteem. Probiotica zijn gunstig voor de darmflora en daarmee de weerstand en talrijke gezondheidsparameters”, legt de expert van Constantin uit.

“Wetenschappers leveren steeds meer bewijs dat de darmflora een zeer belangrijke rol speelt bij het in stand houden van een goede gezondheid. In het bijzonder het immuunsysteem is gebaat bij een gezonde darmflora. Maar de meest recente studies tonen ook zonder twijfel aan dat de status van de darmflora van invloed kan zijn op overgewicht/overtollig lichaamsvet, diabetes, depressiviteit en andere veel voorkomende kwalen.

Zo ontdekten Duitse experts dat verschillende personen met een depressie evenals overgewicht/overtollig vet, bepaalde gunstige bacteriën missen in hun darmen.

afslankbooster GS | GFC NieuwsMet het voorschrijven van speciale soorten yoghurtcombinaties, in combinatie met een persoonsgericht voedingspatroon, worden de klachten verminderd of weggenomen.

“Door de voedingsgewoonten van mensen met klachten persoonsgericht aan te passen, kan tegenwoordig de weerstand worden verbeterd en ook andere problemen zoals overgewicht en andere lichamelijke kwalen goed worden aangepakt”.

“Met eenvoudige aanpassingen van de voeding- en levensstijl worden problemen zo op de meest natuurlijke en effectieve wijze behandeld. Voedingsaanpassingen in combinatie met een betere leefstijl blijkt vaak een zeer krachtig medicijn te zijn”, legt de ervaren Constantin expert verder uit.

Voor een gezonde darmflora is volgens de deskundige behalve het gebruik van een speciale combinatie yoghurtsoorten, bovendien van belang dat het eten en drinken van geraffineerde koolhydraten zo veel als mogelijk wordt beperkt.

WAT KUN JE NOG MEER DOEN OM DE WEERSTAND TE VERSTERKEN

VITAMINE D3: “Aan een ieder geef ik het advies om te zorgen voor voldoende vitamine D3 in je systeem. Ga daarom elke dag maximaal 15 tot 20 minuten met redelijk ontbloot lichaam in de zon. In de zon maak je vitamine D aan. D heeft een zeer positief effect op de weerstand en geeft nog veel meer gezondheidsvoordelen.”

BEKIJK OOK
Strengere winkelcontroles in ressort Paramacca

SLAAP: een gezonde nachtrust is een zeer belangrijke factor voor de weerstand. Voldoende slaap is essentieel. Een ieder die zich beter wil beschermen tegen virussen en kwalen wordt geadviseerd om te zorgen voor tenminste 8 uren slaap en dan volledig in het donker en de mobiele telefoon uitgeschakeld of op vliegtuigstand.

VOEDING: het is erg belangrijk om te zorgen voor het consumeren van de juiste voedingsmiddelen met voldoende eiwitten, vitaminen, mineralen, sporenelementen en anti- oxidanten. De voorkeur gaat uit naar vette zeevis, heel veel soorten en kleuren groenten -bij voorkeur onbespoten-, olijfolie, diverse noten zoals amandelen en walnoten, scharreleieren, scharrelkip, veel kersen (vitamine C), granaatappels, avocado’s en speciale yoghurtsoorten.

BEWEGING: het is ook belangrijk om te zorgen voor voldoende beweging en het juiste lichaamsgewicht. Het advies is om dagelijks tenminste 30 tot 40 minuten in een hoog tempo in de buitenlucht te lopen/wandelen en/of 15 minuten intervaltraining te doen.

Bovendien kan een ieder indien mogelijk 2 tot 3 keer per week aan krachttraining doen. Dat kan ook thuis door bijvoorbeeld opdrukoefeningen -push ups- te doen evenals kniebuigingen met eventueel gewichten in de handen.

STRESS EN ANGST VERMINDEREN: Verder is van belang om te zorgen voor voldoende stressbeheersing en het verminderen van angstgevoelens door onder meer ruim voldoende te ontspannen en vaker bezig te zijn met leuke, positieve dingen in het leven. Teveel chronische stress en angst hebben een zeer negatieve invloed op de gezondheid, in het bijzonder de lichamelijke weerstand.

ROKEN EN STERKE DRANK STOPZETTEN: personen die roken en alcohol gebruiken krijgen het advies om direct hiermee te stoppen. Roken en het drinken van alcohol hebben een extreem desastreus effect op de weerstand en algehele gezondheid. Het is daarom een erg verstandig besluit om hiermee zo snel als mogelijk te stoppen.