fbpx

Jubilerend securitybedrijf: criminelen worden steeds slimmer

GFC NIEUWS- De snelle ontwikkelingen op het gebied van technologie en innovaties zullen ook in Suriname grote gevolgen hebben voor de securitybedrijven.

Als de Surinaamse bedrijven succesvol willen blijven, zullen ze daar de komende jaren veel in moeten investeren. Dat is de vaste overtuiging van Malcolm Bilkerdijk, eigenaar en directeur van Inproser.

Inproser staat voor Innovative Protection Services. Vandaag, zaterdag, viert hij het vijfjarig bestaan van zijn bedrijf.

‘’We bestaan nog niet lang, maar ik vind het wel een feestje waard. Bestaande klanten en prospects zullen uitgenodigd worden’’, licht Bilkerdijk toe.

Sinds hij in 2014 remigreerde naar Suriname is zijn bedrijf gegroeid tot 320 medewerkers en een klantenbestand van rond de 40 bedrijven in het gebied van Groot Paramaribo. De komende jaren zal dat aantal nog fors verder groeien, verwacht Bilkerdijk.

Ook wil hij zijn dienstenpakket uitbreiden. Dat is nodig omdat de behoeftes van particulieren en bedrijven voortdurend veranderen, maar ook omdat de criminelen steeds slimmer worden en hun activiteiten uitbreiden.

‘‘Zijn de dieven van de oude stempel misschien nog uit op de pc die in het kantoor staat, een moderne crimineel heeft de computer niet nodig. De crimineel is alleen geïnteresseerd in de bedrijfsinformatie die daar op te vinden is. Hij zal dus gaan proberen de computer te hacken. Als securitybedrijf moeten we daar ook rekening mee houden en dus gaan we ons bekwamen in de wereld van de cybercrime.’’

BEKIJK OOK
Vermist tienermeisje (16) beweert ontvoerd te zijn

Een andere interessante uitbreiding ziet Bilkerdijk in het aanbieden van een ‘panic button’-service. Deze is vooral bedoeld voor ouderen en hulpbehoevenden. Als zij in de problemen komen, drukken ze op een knop en komt er zo snel mogelijk iemand van Inproser kijken wat er aan de hand is.

“We denken dat er veel vraag is naar deze dienst. Het betekent wel dat we een aantal mensen hier speciaal voor moeten opleiden. Zij moeten immers ook eerst hulp kunnen verlenen. Ook is het belangrijk dat ze servicegericht zijn en goed met mensen kunnen omgaan.’’

Andere uitbreidingen ziet hij in de manbeveiliging (VIP’s) en beveiliging met honden en/of paarden, bijvoorbeeld bij evenementen.

Voor Bilkerdijk terugkwam in Suriname heeft hij zijn sporen bij enkele bedrijven in Nederland verdiend. De opleidingen die hij daar heeft gevolgd en de ervaring die hij heeft opgedaan, komen hem in Suriname zeer goed van pas.

‘’De security-branche in Suriname staat nog in de kinderschoenen, terwijl het in Nederland een zeer professionele branche is met goed opgeleide mensen. Ik probeer mijn mensen ook op dat niveau te brengen, dat is erg belangrijk’’, aldus Bilkerdijk.