fbpx
Jozef Misajere Forster nieuwe granman Pamaka

GFC NIEUWS- Jozef Misajere Forster (62) is de nieuwe granman van de stam der Paramaccaners (Pamaka).

Hij werd op 21 februari ingewijd tijdens een drukbezochte plechtige ceremonie op Langatabiki.

Hij is de uitverkorene van de bee (familie langs matrilineair lijn) die volgens de Pamaka traditie aanspraak maakt om de opvolger aan te wijzen. Het nieuwe stamhoofd volgt Samuel Forster op die 10 maart 2017 is ingeslapen.

De stam werd sindsdien geleid door waarnemend granman Jozef Forster.

De nieuwe granman zal de komende tijd nog enkele culturele plichtplegingen treffen voordat de stam hem formeel zal presenteren aan de regering, zodat hij officieel kan worden geïnstalleerd.

De ceremonie werd onder meer bijgewoond door Margaretha Malontie, districtscommissaris (dc) van Sipaliwini (bestuursressort Pamaka), tevens deken van het korps der dc’s.

Meer nieuws

5 nieuwe coronagevallen genoteerd

GFC NIEUWS- 5 personen zijn besmet geraakt met het coronavirus. Deze gevallen deden zich voor in Paramaribo (2), Wanica (2) en Para (1)

Lijk 19-jarige visser aangespoeld

GFC NIEUWS- Het ontzielde lichaam van de ongeveer 19-jarige visser Ulrick France is in de vroege ochtend van 23 november nabij de steiger aan de…

“Ook wij gaan weer naar school!”

GFC NIEUWS- Samen met alle scholen is ook de stimulatiegroep voor dove- en slechthorende kinderen van start gegaan met het nieuwe schooljaar.

Geslaagde Independence Day Run 2020

GFC NIEUWS- Nadat al vroeg in het jaar duidelijk werd dat de Srefidensi Marathon dit jaar geen voortgang zou vinden heeft een aantal hardlopers het…

Wegomlegging in verband met 25 november

GFC NIEUWS- In het kader van de herdenking van 45 jaar Staatkundige Onafhankelijkheid, waarbij door de gewapende machten een parade en defilé zal worden gehouden,…

Dorpelingen keuren kaart Wit Santi goed

GFC NIEUWS- Bewoners van Wit Santi in Para hebben afgelopen zaterdag de kaart van het woon- en leefgebied van Wit Santi goedgekeurd tijdens een dorpsvergadering.

Gouddelver vermoedelijk verdronken

GFC NIEUWS- Het levenloos lichaam van de 22-jarige gouddelver Marvin Klassie is op 22 november door andere gouddelvers in een kreek in het dorp Waki…

PAHO doneert aan Volksgezondheid

GFC NIEUWS- De Pan American Health Organization (PAHO)/World Health Organization (WHO) heeft persoonlijke beschermingsmiddelen gedoneerd aan het ministerie van Volksgezondheid.