fbpx
Journalist weigert zijn bron te verraden, politie bezoekt hem met getrokken vuurwapens en voorhamer

Redactie GFC Nieuws — Jeff Adachi, een openbaar verdediger in de Amerikaanse stad San Francisco (Californië), stierf op 22 februari op 59-jarige leeftijd aan een hartaanval. Zo stond dat althans in het politierapport over zijn dood. Freelance journalist Bryan Carmody ontdekte echter dat de waarheid er anders uitzag en meldde dat dan ook in een artikel. Toen hij weigerde zijn bron te verraden, brak de politie de deur van zijn woning open voor een huiszoeking. Carmody bleef zes uren geboeid vast.

Een anonieme bron stuurde Carmody een geheim politierapport, waarin een geheel ander verhaal stond dan wat de politie naar buiten had gebracht.

Het document onthulde dat Adachi vlak voor zijn dood had gegeten met een vrouw, die niet de vrouw was met wie hij gehuwd samenleefde en twee dochters had. De twee brachten vervolgens de nacht door in een appartement.

Later op de avond belde de vrouw het alarmnummer voor dringende medische hulp. Adachi werd naar een ziekenhuis gebracht, waar hij stierf. Uit een autopsierapport zou blijken dat Adachi was overleden aan een overdosis cocaïne en alcohol.

Carmody weigerde enkele weken terug te verklappen wie zijn bron was. Vrijdag werd zijn voordeur ingeslagen en drongen agenten met getrokken pistolen zijn woning binnen.

Zij sloegen de journalist in de boeien, waarna zij zijn woning doorzochten. De agenten namen zijn notitieboekjes, computers, camera’s, telefoons en zelfs een oude iPod van zijn verloofde in beslag.

Zijn advocaat noemt het opmerkelijk dat de politie niet de gebruikelijke weg volgde om de bron te achterhalen: “Dit was bedoeld om te intimideren,” zegt de jurist.

In de Verenigde Staten is een openbare verdediger een advocaat die door de rechtbanken is aangesteld en die door de staat of federale overheid wordt verstrekt om personen die geen privéadvocaat kunnen betalen, te vertegenwoordigen en te adviseren.

Meer nieuws

Dorpelingen keuren kaart Wit Santi goed

GFC NIEUWS- Bewoners van Wit Santi in Para hebben afgelopen zaterdag de kaart van het woon- en leefgebied van Wit Santi goedgekeurd tijdens een dorpsvergadering.

Gouddelver vermoedelijk verdronken

GFC NIEUWS- Het levenloos lichaam van de 22-jarige gouddelver Marvin Klassie is op 22 november door andere gouddelvers in een kreek in het dorp Waki…

PAHO doneert aan Volksgezondheid

GFC NIEUWS- De Pan American Health Organization (PAHO)/World Health Organization (WHO) heeft persoonlijke beschermingsmiddelen gedoneerd aan het ministerie van Volksgezondheid.

6 nieuwe coronabesmettingen

GFC NIEUWS- Het afgelopen etmaal zijn 6 personen positief getest op Covid-19 en 2 genezen. Het aantal actieve gevallen is 22.

ANRS en politie Latour houden verkeerscontroles

GFC NIEUWS- De afdeling Automatische Nummerplaten Registratie Systeem (ANRS) heeft samen met andere wetsdienaren van het politiebureau Latour op 17 november een gezamenlijke verkeerscontrole gehouden.

“Adhin mag naar huis”

GFC NIEUWS- “Laat het recht zegevieren. Adhin mag naar huis!” Dit deelde NDP-topper Melvin Bouva zojuist op social media.