Joss Stone in Suriname

Op woensdag 30 januari organiseren Courtyard Marriott Paramaribo en The Courtyard Children’s Foundation een benefietconcert met multi platinum grammy award winner Joss Stone. De opbrengst van het concert gaat naar The Courtyard Children’s Foundation.

Biografie

Joss Stone, is een Engelse soul-, R&B- en blueszangeres, songwriter en actrice. Stone werd in 2003 beroemd na de release van haar platina debuutalbum, The Soul Sessions. In 2004 werd haar nummer 1-album, Mind, Body & Soul uitgegeven. Het album en de bijbehorende leadsingle “You Had Me” werden in 2005 genomineerd voor een Grammy Award. Dat jaar kreeg Stone ook een nominatie voor “beste nieuwe artiest”.

Haar derde studioalbum, Introducing Joss Stone, uit 2007, werd het tweede hoogste debuut ooit voor een Britse vrouwelijke soloartiest in de Billboard 200.

In 2009 bracht ze haar album Colour Me Free! uit. In 2011 volgde LP1. Beide bereikten ze de top 10 in Amerika. Stone heeft tot nu toe wereldwijd al meer dan 13 miljoen albums verkocht, waardoor ze tot de bestverkopende artiesten van de jaren 00 behoort.

Haar eerste drie albums verkochten bij elkaar meer dan 2,7 miljoen exemplaren in de Verenigde Staten, terwijl de twee eerste in het Verenigd Koninkrijk samen ruim 2 miljoen keer over de toonbank gingen. Stone heeft twee Brit Awards en één Grammy Award gewonnen.

Vandaag de dag heeft Stone al 14 miljoen platen wereldwijd verkocht. Hierdoor mag ze zichzelf een van de best verkopende soul-artiesten noemen en de best verkopende Britse artiest van haar tijd. Haar eerste drie albums verkochten meer dan 2,722,000 exemplaren in de V.S., terwijl haar eerste twee albums meer dan 2 miljoen exemplaren werden verkocht in het Verenigd Koninkrijk.

Byciel Watsaam

Een van de onderdelen van het bezoek aan Suriname is het leveren van een bijdrage aan lokale artiesten. Byciel Watsaam heeft verscheidene muzikale prestaties geleverd op de afgelopen jaren en werd met zijn compositie “Tafaa” de winnaar van Suripop 20. Zijn indrukwekkende prestaties zijn de aanleiding geweest voor het worden uitgekozen om samen met Joss Stone op te treden en een rol te spelen in een documentaire over haar carrière.

The Courtyard Children’s Foundation

De Courtyard Children’s Foundation werkt rechtstreeks met verschillende tehuizen in Suriname die zich ontfermen over mishandelde, minderbedeelde, kans-arme en zieke kinderen en werkt ook samen met andere organisaties die hetzelfde doel hebben. Momenteel heeft de stichting drie kindertehuizen onder haar vleugels, namelijk Stichting Matoekoe, The Risen Glory en Odoniti.

Joss Stone zal tijdens haar verblijf in Suriname een bezoek brengen aan Stichting Matoekoe.(GFC)

Overige berichten