Joodse vluchtelingen en Islamitische Staat-strijders zijn niet hetzelfde, zegt Twitter boos

Redactie GFC Nieuws — Het Anne Frank Centrum in Frankfurt (Duitsland) ligt overhoop met Twitter. Het Centrum zou het opgenomen hebben voor strijders van Islamitische Staat die terug willen naar Duitsland. De organisatie zou zelfs gesuggereerd hebben dat er geen verschil is tussen IS-personeel en de joden van na de Holocaust.

“Walgelijk”, “Een verschrikkelijke belediging”, vond Twitter de uitlatingen. En dat uitgerekend van een club die de naam draagt van de meest beroemde joodse vluchtelinge van de Tweede Wereldoorlog.

Het Centrum had zich gemengd in de discussie wat Europa aan moest met Europeanen die in Syrië hadden meegevochten met Islamitische Staat (IS).

Engeland ontnam onlangs een Britse tiener haar ingezetenschap toen zij repatrieerde uit Syrië. Een aantal Duitse ex-Syriëgangers staat hetzelfde te wachten.

Dat is precies wat de nazi’s destijds deden met joden, zegt het Anne Frank Centrum. Iedereen die de grens van het Derde Rijk overschreed, werd automatisch gedenaturaliseerd. Het maakte daarbij niet uit of het vertrek vrijwillig dan wel gedwongen – bijvoorbeeld door deportatie – was.

Twitter kon het standpunt niet waarderen: “Smerige propaganda” was nog een van de vriendelijker commentaren.

 

Overige berichten